post HAAS czym edytowac

Dyskusje na temat post procesorów.
Awatar użytkownika

Autor tematu
maras-1232
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 36
Rejestracja: 07 lip 2015, 20:47
Lokalizacja: haas st25 i st35y st30y st20

post HAAS czym edytowac

#1

Post napisał: maras-1232 » 12 lip 2019, 10:51

Witam mam postprocesor maszyny HAAS do programu ESprit ale gdy chce wygenerować program NC. wyskakuje błąd BRAK LICENCJI NA UŻYCIE wiem co to znaczy;) ale może w pliku dało by sie coś pozmieniać aby zadziałało .
gdyby ktoś obeznany wypowiedział sie czy da rade to obejść to byłbym wdzięczny
Załączniki
HAAS ST-Y Series V1.28.rar
dołączam plik
(7.07 KiB) Pobrany 13 razy




zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1129
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: post HAAS czym edytowac

#2

Post napisał: zibi » 13 lip 2019, 07:53

Prawdopodobnie była napisany pod konkretny nr licencji dla konkretnego klienta. To może być zabezpieczenie aby ktoś inny go nie używał tylko sobie kupił.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6504
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: post HAAS czym edytowac

#3

Post napisał: WZÓR » 13 lip 2019, 08:53

zibi pisze:
13 lip 2019, 07:53
Prawdopodobnie była napisany pod konkretny nr licencji dla konkretnego klienta. ....
A w/g mnie gość ma Esprit w wersji demo i nic nie zrobi.

Mariusz.

Awatar użytkownika

Autor tematu
maras-1232
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 36
Rejestracja: 07 lip 2015, 20:47
Lokalizacja: haas st25 i st35y st30y st20

Re: post HAAS czym edytowac

#4

Post napisał: maras-1232 » 13 lip 2019, 08:58

Sądziłem że może gdy edytuję plik to może będzie w nim jakiś zapis który jest przypisany do danej licencji i zmienię ją na swoją (byłoby zbyt proste hehe) lub coś w tym rodzaju
Mimo wszystko dziękuję za odpowiedź łapka w górę

Dodane 3 minuty 1 sekunda:
WZÓR pisze:
13 lip 2019, 08:53
zibi pisze:
13 lip 2019, 07:53
Prawdopodobnie była napisany pod konkretny nr licencji dla konkretnego klienta. ....
A w/g mnie gość ma Esprit w wersji demo i nic nie zrobi.

Mariusz.
Mam pełną wersję (tylko z witaminką)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Post Procesory”