Witam, potrzebuje pomocy jako amator uzytkowania maszyny cnc
Czy mozecie mi polecic jakis fajny program do projektowania np. Tarczy zegarka, koperty zegarka? Zeby pozniej przeniesc projekt np do programu GBRL control?
każdy program w wersji pirackiej jest w sieci. Tysiące ludzi z nich korzysta i co? I nic XD Śmieszy mnie jak ktoś ma mały biznes i kupuje jakieś badziewie zamiast sobie ściągnąć pirata z najwyższej półki.
Ano uczciwość w takim wydaniu jest śmieszna. Forum (słusznie) kładzie nacisk na kwestie legalności oprogramowania, ale realia są takie jakie są. Całe mnóstwo firm i firemek korzysta z dobrodziejstw torrentów mając głęboko w poważaniu licencje. Odciąć się od tego można, ale to raczej walka z wiatrakami i jej skuteczność raczej staje się groteskowa.
Dobra, korzystasz z takiego czy innego pirata to miej chociaż świadomość naganności a nie rób z tego creda życiowego. Za chwilę przeniesiesz to na supermarket.
Żeby nie było wątpliwości bo dziwną sugestię zrobiłeś - nie korzystam z pirata. Soft cholernie drogi, ale wsparcie producenta know/how becenne.
Dobry CAD/CAM jest generalnie cholernie kosztowny. Na torrentach za darmo, to kuszące i wcale nie należy się dziwić że początkujący przy CNC wybierają opcję na skróty. Walka z tym powinna polegać na ukróceniu procederu udostępniania nielegalnego oprogramowania, a nie ścigać Władzia w blaszaku z jedną tokarką bo sobie Mastercama ściągnął by sferę wytoczyć.
A czy nie jest to teraz trochę bez sensu? Wszystkie te małe biznesy mogłyby sobie załatwić bezproblemowo licencję na Fusion360, który chyba oferuje całkiem sporo możliwości. A jak komuś tych możliwości braknie do bardzo zaawansowanych zastosowań, to raczej powinno go być stać i na inne oprogramowanie. Władziowi na blaszaku wystarczyłby aż nadto
Panowie, jestem posiadaczem maszynki od miesiaca i jak narazie bawilem sie tylko laserem. Sory ale niewydam na licencje jakiegos programu nawet zlotowki poki nie zobacze co sie z czym je prosilem o pomoc specjalistow/znawcow tematu bo jestem zielony, ale widze ze wywiazal sie offtop na temat piratow. Dzieki Avalyah! Dzisiaj ogarne pisz gdzie mieszkasz, wpadam na piwo z piwem ;d