pomoc przy mach3

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
lukon
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 4
Posty: 58
Rejestracja: 06 maja 2009, 19:53
Lokalizacja: Żurowa

pomoc przy mach3

#1

Post napisał: lukon » 04 lis 2018, 17:18

Witam może ktoś z koleżanek lub kolegów posiada taką wiedzę co włączyć lub jak zrobić żeby po wczytaniu gkodu do mach3 frezarka wykonywała daną czynność bez przerwy czyli wczytuje gkod gdzie są dwa okręgi maszyna wykonuje jeden jedzie wykonuje drugi wraca i wykonuje od nowa to samo i tak cały czas pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi


człowiek całe życie się uczy! NUTOOL:)

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 4212
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

Re: pomoc przy mach3

#2

Post napisał: adam Fx » 04 lis 2018, 17:53

zastosuj w g kodzie rep.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
lukon
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 4
Posty: 58
Rejestracja: 06 maja 2009, 19:53
Lokalizacja: Żurowa

Re: pomoc przy mach3

#3

Post napisał: lukon » 04 lis 2018, 18:44

kurcze przyznaje chyba nie bardzo sobie poradzę wydaje mi się że wiem o co chodzi tylko nie wiem jak to zapisać (:
człowiek całe życie się uczy! NUTOOL:)

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 4212
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

Re: pomoc przy mach3

#4

Post napisał: adam Fx » 04 lis 2018, 19:03

nie bój się tylko spróbuj przecież nie musisz programu puszczać w pełnym materiale tylko rub test na sucho.
Macha nie używam ale rozumie to tak:
masz główny program
w twoim wypadku to pewnie tylko najazd an początek frezoeania
potem masz skok M98 P1000 L9 do podprogramu o nazwie o1000 i powtórzenie 9 razy (L9)
po wykonu powtórzeń powrót do głównego programu
spróbuj przekonasz się ze to nie takie trudne
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


lepi
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 197
Rejestracja: 09 lip 2012, 20:34
Lokalizacja: Poznań

Re: pomoc przy mach3

#5

Post napisał: lepi » 04 lis 2018, 19:35

Na końcu kodu zamiast M30 wpisz M47 i będzie wykonywał się od nowa do śmierci maszyny.

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 3
Posty: 4212
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

Re: pomoc przy mach3

#6

Post napisał: adam Fx » 04 lis 2018, 20:11

lepi pisze:wpisz M47
oo faktycznie http://machcnc.wixsite.com/tokmach/g-kody-mach3-c1so5 tego nie wiedziałem
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


Autor tematu
lukon
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 4
Posty: 58
Rejestracja: 06 maja 2009, 19:53
Lokalizacja: Żurowa

Re: pomoc przy mach3

#7

Post napisał: lukon » 05 lis 2018, 18:27

Super wielkie dzięki za odpowiedzi jak tylko wypróbuje dam znać czy zadziałało
pozdrawiam
człowiek całe życie się uczy! NUTOOL:)


Autor tematu
lukon
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 4
Posty: 58
Rejestracja: 06 maja 2009, 19:53
Lokalizacja: Żurowa

Re: pomoc przy mach3

#8

Post napisał: lukon » 07 lis 2018, 18:37

Oczywiście zadziałało pozdrawiam i dziękuję :)
człowiek całe życie się uczy! NUTOOL:)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”