tristar0 pisze:i tyle jego co się w..kurwił bo to nadal niczego nie zmieni
dopóki cała reszta stada będzie siedziała w zagrodzie to nic się nie zmieni
i ty będziesz miał rację
ciekawe jak długo będzie ci się podobało że ją masz?
tristar0 pisze:i tyle jego co się w..kurwił bo to nadal niczego nie zmieni
co mi po tym skoro taka sytuacja mnie też dotyka ,wiec co wg. ciebie zrobić ? kupić wywrotkę gnoju i w ramach protestu wysypać na autostradzie ? nic to nie zmieni a mi dowalą jeszcze karę .amator7 pisze:ciekawe jak długo będzie ci się podobało że ją masz
takie teorie to już Lenin głosił i co się zmieniło skończył się car a upodlenie ludzi i to większe pozostało .amator7 pisze:dopóki cała reszta stada będzie siedziała w zagrodzie to nic się nie zmieni
tristar0 pisze:nic to nie zmieni a mi dowalą jeszcze karę .
tristar0 pisze:i co się zmieniło skończył się car a upodlenie ludzi i to większe pozostało
dziś nikt niczego nie robi z takich pobudek liczy się tylko kasa i wpływy a my przeciętni zjadacze chleba mamy być utrzymywani w przekonaniu że mamy wpływ na wszystko .amator7 pisze:jeśli ktoś w coś inwestuje poważne fundusze to nie robi tego z pobudek altruistycznych
jasiu... pisze:A po co, jeśli te podatki zasilą budżet? Przecież to w ich interesie wprowadzić.
tristar0 pisze:dziś nikt niczego nie robi z takich pobudek liczy się tylko kasa
Dopiero zaczynam czytać ten wątek ... ale nie jest stary ...Daniu pisze: ↑21 lis 2021, 22:43No 3kzl za 2 miesiące to nie zapłaci. Od pięciu lat grzeje pelletem, kociol 34kw, powierzchni ogrzewanej ok 300m2 i średnio 4-5t/ sezon kupuje. Miesiąc temu płaciłem po 720zl/t. Teraz jest już ok 100 droższy. Napewno podrożeje, bo cena choćby samego drewna już wzrosła. Ale wg mnie jest to najbezpieczniejsze paliwo pod względem cenowym. Nawet jak sobie wymyśla jakaś akcyzę i będzie 3x drożej to tak jak piszesz, mozna je samemu wyprodukować…
0,13 pln/kWh
Cena pelletu zależy tylko i wyłącznie od widzimisię producenta. Nikt tego nigdy nie wyreguluje ani nie będzie kontrolował. Producenci tego paliwa z odpadu trzymają ludzi w szachu, bo ci poszli na wymianę często na dotacjach w wygodne ogrzewanie i myśleli że będzie tanio
senio pisze:Obecnie ludzie sprzedają praktycznie nowe kotły i przechodzą na PC.
senio pisze:czekam kiedy ukaże się kocioł z podajnikiem na chrust
amator7 pisze: "Obecnie ludzie sprzedają praktycznie nowe kotły i przechodzą na PC".
czas zweryfikuje czy tym razem dobrze wybrali
amator7 pisze:kto by tam chrust z lasu zwoził,