Podłączenie serwonapędu do płyty SSk -Mb02

Dyskusje dotyczące serwonapędów i napędów serwokrokowych.

Moderator: MODERATORZY


Autor tematu
krzycho92x92
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 3
Posty: 7
Rejestracja: 24 lip 2014, 20:02
Lokalizacja: osw

Podłączenie serwonapędu do płyty SSk -Mb02

#1

Post napisał: krzycho92x92 » 24 paź 2017, 11:07

Witam
Ostatnio nabyłem serwonapedy z silnikami. Model serwo-napędów to indramat dmd02.1-w082n.
Chicałbym je podłaczyc do płyty SSK-Mb02.Zwykle pracowałem z silnikami krokowymi serwa to dla mnie nowość. Moje pytanie brzmi czy jest możliwość podłączenia ich do tej płyty i sens oczywiście, czy lepiej je sprzedać i zainwestować w porządne silniki krokowe z sterownikami ??

Dokumentacja do serwonapędów:
http://www.lsa-control.com/catalogo/282 ... dramat.pdf
Dokumentacja do płyty :
https://www.ebmia.pl/pliki/dodatkowe/In ... 602298.pdf



Tags:


Steryd
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 499
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

#2

Post napisał: Steryd » 24 paź 2017, 11:13

możliwość jest, tylko musisz zamienić sygnał step-dir na +/-10V lewo-prawo
Można?
Morzna!!!


Autor tematu
krzycho92x92
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 3
Posty: 7
Rejestracja: 24 lip 2014, 20:02
Lokalizacja: osw

#3

Post napisał: krzycho92x92 » 24 paź 2017, 11:53

Jak to zrobić ?? jest do tego jakiś gotowy układ??


gozdd
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 413
Rejestracja: 02 gru 2013, 19:21
Lokalizacja: Częstochowa

#4

Post napisał: gozdd » 24 paź 2017, 19:18

Nie wiem w jakiej cenie kupiłeś te napędy, ale patrząc na ich cenę na eBay... Dorzuć trochę i kup karty Mesa albo CSMIO/IP-A.


Autor tematu
krzycho92x92
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)
Posty w temacie: 3
Posty: 7
Rejestracja: 24 lip 2014, 20:02
Lokalizacja: osw

#5

Post napisał: krzycho92x92 » 24 paź 2017, 21:56

Jeśli będę pewny ze wszystkie serwonapedy mam sprawne i bedzie działac z moja frezarka to czemu nie jednak puki co chciałbym to sprawdzić na tym co mam chyba ze będzie to zbyt skomplikowane.


MacGregor
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 127
Rejestracja: 12 wrz 2006, 19:14
Lokalizacja: Białystok

#6

Post napisał: MacGregor » 31 paź 2017, 10:13

Tu masz temat gdzie kolega używa takiej samej płyty jak Twoja i też ma do niej podłączone serwo, możesz podpytać.
https://www.cnc.info.pl/topics152/unima ... t81707.htm
POZDRAWIAM


Steryd
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 499
Rejestracja: 13 lut 2017, 19:34
Lokalizacja: Szczecin

#7

Post napisał: Steryd » 31 paź 2017, 18:14

Tylko jego napędy rozmawiają ze step-dir ;)
Można?
Morzna!!!

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Serwomotory / Serwonapędy / Napędy Serwokrokowe”