Podłączenie czujnika dlugosci narzedzia

Dyskusje dotyczące najpopularniejszego programu sterującego maszynami CNC

Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1714
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

Podłączenie czujnika dlugosci narzedzia

#1

Post napisał: blasterpl » 29 kwie 2015, 15:32

Zamierzam zakupić do swojej frezarki ten czujnik : http://allegro.pl/mlm-czujnik-wysokosci ... 03957.html . (Moze koledzy poleca coś innego :?: ) . W mojej maszynie mam założone krańcówki na osiach X Y Z i przed każdym użyciem maszyny trzeba je zabazowac , pod jaki pin podłączyć czujnik długości narzędzia? Tak wygląda kofig portów teraz (przed podłączeniem czujnika dl. narzędzia).

Obrazek



Tagi:

Awatar użytkownika

andmar2005
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 190
Rejestracja: 15 sie 2009, 08:55
Lokalizacja: kujawsko-pomorski
Kontakt:

#2

Post napisał: andmar2005 » 29 kwie 2015, 15:53

hi
parametr Probe

hi


Autor tematu
blasterpl
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1714
Rejestracja: 13 sty 2012, 18:49
Lokalizacja: jelenia gora

#3

Post napisał: blasterpl » 29 kwie 2015, 16:05

Czyli krańcówki nie maja nic do rzeczy , czujnik podłączam pod pin np. 13 i przypisuje go do parametru PROBE ?

Awatar użytkownika

andmar2005
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 190
Rejestracja: 15 sie 2009, 08:55
Lokalizacja: kujawsko-pomorski
Kontakt:

#4

Post napisał: andmar2005 » 29 kwie 2015, 16:08

tak dokładnie jak mówisz

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mach 2 / 3 / 4 (ArtSoft software)”