Kolega powyżej dobrze prawi chociaż osobiście wiele nie wiem na temat dokumentacji 2D ale...
Technologicznie wymiar podany od stycznej do stycznej łuku w rowku tak jak poniżej technologicznie nic nie wnosi bo ktoś rozpoczynając wykonanie będzie na pewno to robił narzędziem o okrągłym profilu gdzie będzie go interesował promień lub średnica narzędzia oraz położenie środków otworów na wałku ( bo i tak czy tak trzeba zrobić otwory ) a potem odległość pomiędzy nimi.
Co do głębokości to albo na pierwszym rysunku możesz dać półkę odniesienia wskazując na wpust i wpisać głębokość lub z wymiarować na przekroju tak jak zaznaczyłem na czerwono co będzie czytelniejsze
i sensownie
bo wykonawce interesuje na jaka głębokość wpuścić narzędzie w materiał a nie jaka ma być odległość od drugiej strony wałka do dna wpustu, właściwie podałeś średnice wałka i można by sobie to policzyć ale w drugą stronę jeśli masz ten wymiar który zaznaczyłem a który jest na pewno "ważniejszy" również zaznaczony przez Ciebie wymiar można obliczyć i nie trzeba go zapisywać bo podałeś już u góry średnice wałka
Reasumując musisz wiedzieć które wymiary bardziej Cię interesują a nie podkładać wykonawcy kłód pod nogi
lub może czasem zejść do warsztatu coś podłubać lub nawet na Youtube zobaczyć jak panowie wykonują detale
GrabSystem pisze:1. Tworząc szablon rysunku jak pogrubić linię obramowania i tabelki rysunkowej (jak linie wymiarowana, to wiem)
Klikasz prawym na górny pasek z zakładkami i wybierasz
format linii (9 pozycja od góry na liście) i już masz dodatkowy pasek z grubościami linii
Pozdrawiam