Płytka sterująca

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

Autor tematu
j22
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 38
Rejestracja: 25 lip 2019, 10:30

Płytka sterująca

#1

Post napisał: j22 » 09 cze 2021, 21:55

Do płytki podłączone 4 krokowe i jedno serwo. W jaki sposób przypisuje sie wejścia w płytce sterującej? W sterowniku serva czy np w machu?
Mam dwa gniazda przypisane do serva, /rysunek/, na pierwszym działa samo sero, na drugim, równocześnie dwie osie, czyli servo i jakiś silnik krokowy
Załączniki
servo rys.jpg




gozdd
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 790
Rejestracja: 02 gru 2013, 19:21
Lokalizacja: Częstochowa

Re: Płytka sterująca

#2

Post napisał: gozdd » 10 cze 2021, 14:48

Jeszcze raz, powoli, po polsku...
Co za "płytka", jak połączona z PC?


Autor tematu
j22
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 2
Posty: 38
Rejestracja: 25 lip 2019, 10:30

Re: Płytka sterująca

#3

Post napisał: j22 » 10 cze 2021, 17:41

Może ponowna instalacja macha pomoże
Załączniki
usb.jpg
IMG_20210130_105155.jpg

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”