Ploter tnący GRAPHTEC 6000-60 problem z cięciem

Plotery tnące

Autor tematu
sławek88
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 13 lut 2015, 15:34
Lokalizacja: polska

Ploter tnący GRAPHTEC 6000-60 problem z cięciem

#1

Post napisał: sławek88 » 13 lut 2015, 15:53

Witam
Jestem nowy na forum, więc proszę o wyrozumiałość.
Mam problem odnoście cięcia. Prędzej wycinałem tylko napisy prosto z corela.
Teraz muszę wycinać np. wydrukowane loga. Zainstalowałem CM 3, grafika tworzona w corelu x5. Więc rysuje np. koło, wypełniam kolorem, nanosze znaczniki, potem drukuję. Następnie tworze nową warstwe z obrysem, tamtą usuwam. Włączam CM3, jest juz wygenerowany obrys.
Wydrukowaną kartkę z grafiką wkładam do plotera, klikam sheet a następnie w programie CM3 send. Ploter tak jakby szukał znaczników i po chwili staje i pokazuje sie błąd MARK scan error. i RETRY lub CANCEL. Jak wcisne RERTY to jest napisane cos o pozycjonowaniu.
Nie wiem co robię żle :cry: , nie mam dużego doświadczenia jeśli chodzi o te tematy, więc proszę o jakieś wskazówki.

dzięki



Tagi:


myetykieta
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 23 gru 2023, 15:54

Re: Ploter tnący GRAPHTEC 6000-60 problem z cięciem

#2

Post napisał: myetykieta » 23 gru 2023, 15:56

Witam, odnowię trochę temat
mam to samo z ploterem ce7000 czy to jest problem nowicjusza co robi się nie tak?


cawboy
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 420
Rejestracja: 13 mar 2021, 18:23
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: Ploter tnący GRAPHTEC 6000-60 problem z cięciem

#3

Post napisał: cawboy » 23 gru 2023, 16:42

nie znam tego plotera, w serii 6000 ważna była grubość paserów, jak dobrze pamiętam 0.7 mm, a także odległość od grafiki, porównaj test fabryczny ze swoim projektem. Test fabryczny wychodzi ok?
Krak.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Plotery tnące”