Ploter Kenstar - pomoc przy konfiguracji

Plotery tnące

Autor tematu
ForZa
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 27 paź 2017, 22:26
Lokalizacja: Cieszyn

Ploter Kenstar - pomoc przy konfiguracji

#1

Post napisał: ForZa » 27 paź 2017, 22:39

Witam wszystkich na forum, nie znalazłem na forum takiego tematu więc piszę.

Otóż stałem się posiadaczem plotera tnącego marki KENSTAR i w żaden sposób nie mogę "zmusić" go do komunikacja laptop - ploter.
Laptop jaki posiadam to Lenovo T60 ze złączem RS 232 oraz LPT. Posiadam przewód RS232 z USB, laptop widzi połączenie w menadżerze. Nie wiem jak ustawić program do cięcia Artcut gdyż w device nawet nie ma takiej nazwy jak Kenstar. Może ktoś już miał do czynienia z takim ploterem i może coś podpowiedzieć w tej kwestii aby udało się w końcu coś wyciąć ?



Tagi:


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#2

Post napisał: dance1 » 28 paź 2017, 13:03

możesz wycinać bezpośrednio z corela lub np próbować wybierać inne plotery, jakiś będzie pasował, jak na chiński sprzęt przystało :mrgreen:
Ściągnij signcut, ma olbrzymią bazę modeli.
I don't like principles, I prefer prejudices


Autor tematu
ForZa
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 27 paź 2017, 22:26
Lokalizacja: Cieszyn

#3

Post napisał: ForZa » 28 paź 2017, 13:29

A możesz mi podać jakiś link z instrukcją jak połączyć taki ploter z corel aby wycinał bezpośrednio. Co do wyboru innego plotera z menu to tam jest tyle tego że bardzo ciężko wszystko sprawdzić Myślałem że ktoś miał do czynienia z czymś takim jak KENSTAR i coś podpowie konkretnego.


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#4

Post napisał: dance1 » 28 paź 2017, 18:26

próbuj modele znanych firm których standardy najczęściej kopiują, roland, graphtec, GCC.
Jak wycinać z corela bez problemu na necie znajdziesz, włącznie z filmikami.
https://www.google.pl/search?source=hp& ... r5GlP64uv4
I don't like principles, I prefer prejudices

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Plotery tnące”