Ploter frezujący w drzewie ABC 2 w 1

Problem z uruchomieniem maszyny

Plotery tnące

Autor tematu
efa
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 23 mar 2020, 14:11

Ploter frezujący w drzewie ABC 2 w 1

#1

Post napisał: efa » 23 mar 2020, 14:17

Pisze z zapytaniem a jednocześnie prośbą.
Mam w pracy frezarkę 2 w 1 dodam link do frezarki.
Szef nakazał mi :( opanowanie jej aby w przyszłości przynosiła zysk.
Problem w tym, że nie umiem jej okiełznać, czy ktoś mógłby mi pomóc online ?
bardzo proszę o kontakt 669498189





TOP67
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 617
Rejestracja: 17 wrz 2018, 10:47
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Ploter frezujący w drzewie ABC 2 w 1

#2

Post napisał: TOP67 » 23 mar 2020, 15:00

Samo zdjęcie maszyny nic nie powie.

Dużo ważniejszy jest program sterujący. Czy to jest Mach3, LinuxCNC, GRBL, PikoCNC, a może jakiś dedykowany?
Jak już się togo dowiesz, to przenieś wątek do odpowiedniego działu programy-sterujace-i-kontrolery-cnc-f177.html

Cały proces obejmuje kilka etapów. Do każdego jest inny dział na forum

Zrobienie projektu (CAD)
Wygenerowanie G-kod (CAM)
Zagadnienia technologiczne dotyczące frezowania (dobór frezów, itp)
Wysłanie programu i obsługa plotera.


pitsky
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 214
Rejestracja: 06 maja 2005, 09:58
Lokalizacja: lublin

Re: Ploter frezujący w drzewie ABC 2 w 1

#3

Post napisał: pitsky » 23 mar 2020, 16:16

Tym "ploterem" to rynku szef nie rozłoży,
ale do nauki w sam raz.


Autor tematu
efa
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 23 mar 2020, 14:11

Re: Ploter frezujący w drzewie ABC 2 w 1

#4

Post napisał: efa » 23 mar 2020, 17:16

Program winpc-nc
Czy ktoś pomoglbymi ustawić żeby móc frezowac

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 7129
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

Re: Ploter frezujący w drzewie ABC 2 w 1

#5

Post napisał: bartuss1 » 23 mar 2020, 18:04

jakiej maszyny? to to co na fotce?


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 3076
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

Re: Ploter frezujący w drzewie ABC 2 w 1

#6

Post napisał: dance1 » 23 mar 2020, 18:13

jak szef wymaga żeby to coś jeszcze zarabiało to doczep pisak i mu fiuta namaluj, do niczego więcej to coś się nie nadaje.
Gotowy program mogę podesłać.
I don't like principles, I prefer prejudices


TOP67
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 617
Rejestracja: 17 wrz 2018, 10:47
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Ploter frezujący w drzewie ABC 2 w 1

#7

Post napisał: TOP67 » 23 mar 2020, 18:18


Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2
Posty: 7129
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

Re: Ploter frezujący w drzewie ABC 2 w 1

#8

Post napisał: bartuss1 » 23 mar 2020, 18:50

w sumie to w tej zabawce chyba jest jakis sterownik? podejrzewam ze wszystkie osie na jednej płytce, jakies smd czy coś do 2,8 A. 15 lat temu moze i by to było ciekawe rozwiążanie prostej maszyny dla reklamy czy coś, dzisiaj smiech na sali niestety. No ale smiech nie smiech, ruszac sie pewnikiem może, kwestia wiedzieć co jest w srodku, a scislej jaki sterownik. Zakładam ze jakis podstawowy na step dir i z byle jakiego programu to pojdzie, mach, linux czy step2cnc.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Plotery tnące”