Ploter frezujący KIMLA czy TOOLS FACTORY?

Plotery tnące

Autor tematu
grzess
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 9

Post napisał: grzess » 28 gru 2011, 20:06

kamar pisze:
grzess pisze:Zapewne zdecydowałbym się na KIMLE jednak ich czas oczekiwania 4 miesiące na maszynę to stanowczo za długo.
Może mnie ktoś oświecić ? Ten czas oczekiwania to jest spowodowany ogromem zamówień i brakiem mocy przerobowych czy może czołowy producent też czeka na zamówienie i dopiero kompletuje części i buduje maszynę ?

Taką otrzymałem informację, że posiadają tyle zamówień i się nie wyrabiają.

Tagi:

Awatar użytkownika

maz
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: maz » 28 gru 2011, 20:16

Z całym szacunkiem i podziwem dla wszystkich kolegow, ktorzy robia samemu maszyny, ale co ma zrobic klient kupujacy maszynke w cenie dobrego auta, jesli akurat maszyna sie zepsuje, a wykonawca odpukac "zlamie noge" Potrzebny serwis, niby gwarancja jest, ale co z tego jak nikt nie podjedzie i nie poprawi usterki. Im wieksza firma, tym powinna byc lepiej wyspecjalizowana i moze miec kilku gorszych serwisantow, ale takich, ktorzy beda w stanie cos poprawic itp. To tylko przyklad i prosze nie brac tego do siebie.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale :-)
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe ;-)

Awatar użytkownika

tomolc
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: tomolc » 28 gru 2011, 20:43

maz pisze:Z całym szacunkiem i podziwem dla wszystkich kolegow, ktorzy robia samemu maszyny, ale co ma zrobic klient kupujacy maszynke w cenie dobrego auta, jesli akurat maszyna sie zepsuje, a wykonawca odpukac "zlamie noge" Potrzebny serwis, niby gwarancja jest, ale co z tego jak nikt nie podjedzie i nie poprawi usterki. Im wieksza firma, tym powinna byc lepiej wyspecjalizowana i moze miec kilku gorszych serwisantow, ale takich, ktorzy beda w stanie cos poprawic itp. To tylko przyklad i prosze nie brac tego do siebie.
Dokładnie wujek K ma części na magazynie i np sterownik do maszyny kurierem masz u siebie cały nowy na drugi dzień a uszkodzony odsyłasz.Błędy w sterowniku poprawia a plik konfiguracyjny dostaniesz meilem.Wystarczy wypakować i zastąpić.Jednak jeśli kupujesz aby zarabiać na takiej maszynie to logistyka jest ważna.

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Kontakt:

Post napisał: kamar » 28 gru 2011, 20:56

maz pisze: Im wieksza firma, tym powinna byc lepiej wyspecjalizowana i moze miec kilku gorszych serwisantow, ale takich, ktorzy beda w stanie cos poprawic itp. To tylko przyklad i prosze nie brac tego do siebie.
Rzecz nie podlegająca dyskusji, mnie tylko dziwi ten czas oczekiwania :) Trafia mi się konkretna robota i co ? Czekać 4 miesiące ? To nie bugatti że mogę czekać dla kaprysu. Narzędzie , no może dość kosztowne, mam mieć w parę dni.

Awatar użytkownika

maz
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: maz » 28 gru 2011, 20:59

Ja jestem w takiej komfortowej sytuacji, ze jestem tam w 10 minut ;-)
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale :-)
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe ;-)

Autor tematu
grzess

Post napisał: grzess » 28 gru 2011, 21:04

kamar pisze:
maz pisze: Im wieksza firma, tym powinna byc lepiej wyspecjalizowana i moze miec kilku gorszych serwisantow, ale takich, ktorzy beda w stanie cos poprawic itp. To tylko przyklad i prosze nie brac tego do siebie.
Rzecz nie podlegająca dyskusji, mnie tylko dziwi ten czas oczekiwania :) Trafia mi się konkretna robota i co ? Czekać 4 miesiące ? To nie bugatti że mogę czekać dla kaprysu. Narzędzie , no może dość kosztowne, mam mieć w parę dni.
Dokładnie tak jak piszesz 4 miesiące to zbyt długo aby czekać z konkretną robotą.
Co jeśli zamówię, a po 4 m-cach klient podziękuje za współprace he
Uważam, że na taką firmę jak K powinni zdecydowanie zmienić strategie tylko po co skoro są w tym są dobrzy mają porządne maszyny i doskonale zdają sobie sprawę z tego, a klient jak chce kupić to poczeka.
Pod tym względem to wielka porażka.

Awatar użytkownika

KAJOS
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: KAJOS » 28 gru 2011, 21:12

Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

Obrazek

Awatar użytkownika

tomolc
Posty w temacie: 5
Kontakt:

Post napisał: tomolc » 28 gru 2011, 21:13

grzess pisze: Pod tym względem to wielka porażka.
No niestety pod tym względem nic jako konsumenci nie możemy zrobić musimy przystać na warunki pomimo że mamy kasę albo iść do konkurencji :wink:

Autor tematu
grzess

Post napisał: grzess » 28 gru 2011, 21:15

KAJOS pisze:Tu maja raczej od reki :) XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

potrzebuje X Y 1500x2000 Z 500 mm i generalnie profesjonalny sprzęt.

kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Kontakt:

Post napisał: kamar » 28 gru 2011, 21:36

tomolc pisze:No niestety pod tym względem nic jako konsumenci nie możemy zrobić musimy przystać na warunki pomimo że mamy kasę albo iść do konkurencji :wink:
Jeszcze trochę i się zmieni :). W początkach naszego kapitalizmu weszliśmy z kolegą do nowo otwartego salonu chyba toyoty w Piasecznie. Na środku stało cudne autko, pan sprzedawca zachwalał i pokazywał wszystko. Kolega wyjął ,jeszcze wtedy, książeczkę czekową i mówi - bierzemy i wyjeżdżamy. Takiego popłochu w oczach sprzedawcy to nigdy nie widziałem.
Dziś taki numer by już nie przeszedł.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Plotery tnące”