Pliki z rozszerzeniem .NCI


Autor tematu
aner1986
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 114
Rejestracja: 02 maja 2014, 21:59
Lokalizacja: Nowe Żabno

Pliki z rozszerzeniem .NCI

#1

Post napisał: aner1986 » 21 lut 2015, 08:00

Witam

Tak jak w temacie czy ktoś mógłby mi powiedzieć czym są pliki z rozszerzeniem .NCI? Wiem że są to pliki ścieżek ale w jakim celu je zapisywać i jak otwierać? Ponieważ MCX nie otwiera tych plików


Pozdrawiam



Tagi:

Awatar użytkownika

rrope
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 160
Rejestracja: 05 sty 2013, 16:08
Lokalizacja: skrzek

Re: Pliki z rozszerzeniem .NCI

#2

Post napisał: rrope » 21 lut 2015, 10:14

aner1986 pisze:czy ktoś mógłby mi powiedzieć czym są pliki z rozszerzeniem .NCI?
:shock:
https://www.google.pl/search?q=NCI+file ... ywPK54DQCw

Awatar użytkownika

RomanJ4
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 9770
Rejestracja: 17 mar 2009, 08:55
Lokalizacja: Skępe

#3

Post napisał: RomanJ4 » 21 lut 2015, 10:30

pozdrawiam,
Roman


Autor tematu
aner1986
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 114
Rejestracja: 02 maja 2014, 21:59
Lokalizacja: Nowe Żabno

#4

Post napisał: aner1986 » 21 lut 2015, 11:02

W dalszym ciągu nie znam odpowiedzi. Pytanie po co podczas generowania kodu NC mam możliwość zapisania pliku .NCI? Proszę o jakąś krótką informację


Pozdrawiam


Pullo
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 5
Rejestracja: 01 kwie 2015, 16:27
Lokalizacja: Helsinki

#5

Post napisał: Pullo » 06 kwie 2015, 08:32

pliki nci sa tylko potrzebne przy debugowaniu postrocesorw. mozliwosc ich zapisywania jest pozostaloscia historyczna. Kiedys dawno dawno temu mastercam najpierw produkowal plik nci
(zapis trasy narzedzia w formie ASCII ktory byl widoczny na ekranie) , a nastepnie postprocesorem przetwarzal to w plik
programu gotowego na maszyne.

Teraz ten krok jest wykonywany w pamieci komputera i uzytkownik widzi po uzyciu postprocesora tylko kod koncowy.

Gracjan

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Mastercam”