PikoCnc nie widzi sciezki

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
Fanatico
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 31 lip 2020, 18:29

PikoCnc nie widzi sciezki

#1

Post napisał: Fanatico » 02 sie 2020, 19:54

Witam mam problem robię napis w corel draw zapisuje go jako dxf wszystko ok robiłem tak nie raz i było ok ale raz na jakiś czas pojawia się ten problem. odpalam w piko zaznaczam offset wewnętrzny i zewnętrzny zamykam program i widzi tylko mi ofset wewnętrzny a zewnętrznego brak. w czym może być problem ??? miał ktoś taki problem ?




dasza77
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1057
Rejestracja: 14 maja 2006, 17:34
Lokalizacja: Ełk

Re: PikoCnc nie widzi sciezki

#2

Post napisał: dasza77 » 02 sie 2020, 21:22

W corelu rozdziel te offsety i zamień na krzywe.


potek74
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 67
Rejestracja: 21 kwie 2016, 21:28
Lokalizacja: Suchy Las

Re: PikoCnc nie widzi sciezki

#3

Post napisał: potek74 » 02 sie 2020, 21:57

Witam
Ja zawsze eksportuje w CorelDraw napisy jako dxf-krzywe, jak do tej pory nigdy nie miałem takich problemów.
Używam corela w wersji 2019. Piko mam płytkę w wersji M.
Poniżej wklejam zrzut ekranu jak ja zapisuję z corela pliki do dxf.
Fanatico Może sprawdź czy nie eksportujesz z corela tekstu jako tekst, głupie ale to może być powód problemów.
Pozdrowienia.
Obrazek


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1568
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: PikoCnc nie widzi sciezki

#4

Post napisał: RobWan » 03 sie 2020, 01:36

Fanatico pisze: zewnętrznego brak

Załącz cam'a, bo teraz to zgadywanie. Jak nie chcesz dawać całego to zostaw tylko jedną literę.

Robert

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”