PikoCNC 5.1

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
sebasbox
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 3
Posty: 45
Rejestracja: 16 mar 2019, 10:54

PikoCNC 5.1

#1

Post napisał: sebasbox » 03 lis 2020, 00:28

Wczoraj pojawiło się nowe PikoCNC. Zmian jest sporo. Jeszcze nie instalowałem na maszynie, póki co tylko na szybko na domowym kompie.




bartekn86
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 236
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: PikoCNC 5.1

#2

Post napisał: bartekn86 » 03 lis 2020, 15:22

Czy w polu ustawień bitów memo (monostabilny bistabilny itp) idzie dopisać cos na zasadzie, naciskam przycisk włączam auxa ale z regulowaną częstotliwością? konkretnie chodzi o mist i ilość/sposób lania pod narzędzie


jacek38
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 248
Rejestracja: 13 mar 2005, 21:35
Lokalizacja: Pelplin

Re: PikoCNC 5.1

#3

Post napisał: jacek38 » 03 lis 2020, 18:43

Witam - fajny inerface :shock: :D - ma ktoś pełną wersję PikoCAM'a z obróbką 3D tak aby zademonstrować jak to wygląda może jakiś filmik - korci mnie co by zakupić.
pozdrawiam Jacek.


bartekn86
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 236
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: PikoCNC 5.1

#4

Post napisał: bartekn86 » 03 lis 2020, 21:21

jak masz maszynke i chcesz powierzchniówkę robić to niema się co zastanawiać - kupuj

Dodane 34 minuty 14 sekundy:
Panowie, a jest jakaś sensowna metoda na przeniesienie ustawień ze starej wersjii na nową bez klepania wszystkiego z palca ?

Awatar użytkownika

Bogu 40
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 3
Rejestracja: 21 lip 2020, 18:01
Lokalizacja: Starogard gd

Re: PikoCNC 5.1

#5

Post napisał: Bogu 40 » 04 lis 2020, 16:46

Dziś cały dzień testowałem no działa wszystko co powinno jeszcze 4 osi nie testowałem ale robi wrażenie :mrgreen:

bartekn86 pliki z ProfilDef trza podmienić i śmiga


Autor tematu
sebasbox
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 3
Posty: 45
Rejestracja: 16 mar 2019, 10:54

Re: PikoCNC 5.1

#6

Post napisał: sebasbox » 04 lis 2020, 20:09

bartekn86 pisze:Panowie, a jest jakaś sensowna metoda na przeniesienie ustawień ze starej wersjii na nową bez klepania wszystkiego z palca ?

tak jak wyżej kopiujesz cały folder ProfilDef ze starego piko do katalogu z nową instalacją


bartekn86
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 236
Rejestracja: 30 kwie 2018, 20:24
Lokalizacja: Radzionkow
Kontakt:

Re: PikoCNC 5.1

#7

Post napisał: bartekn86 » 04 lis 2020, 20:14

Pasowalo by to ucywilnić,
Proszę jeżeli to jest możliwe o wydłużenie timerów w plc >59sek


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1568
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: PikoCNC 5.1

#8

Post napisał: RobWan » 05 lis 2020, 12:37

sebasbox pisze: kopiujesz cały folder ProfilDef

I do tego InitFiles i klucz.
Przd nadpisaniem warto zobaczyć czy w ProfiDef nie ma mniej makr.

Robert


Avalyah
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3
Posty: 1562
Rejestracja: 29 lis 2015, 00:38
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: PikoCNC 5.1

#9

Post napisał: Avalyah » 05 lis 2020, 13:39

Ooo, jest i luz nawrotny w końcu. To świetnie, w takim razie nie będę musiał kombinować przy tokarce, tylko tak, jak na frezarce pewnie piko w niej zainstaluję.


pltmaxnc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1337
Rejestracja: 13 sie 2004, 13:58
Lokalizacja: warszawa

Re: PikoCNC 5.1

#10

Post napisał: pltmaxnc » 05 lis 2020, 14:36

A gdzie jest w wersji 5.1 skaner ???

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”