Piko 5.4.0

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
radziu45
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 63
Rejestracja: 18 gru 2015, 16:08
Lokalizacja: Wręczyca Wielka

Piko 5.4.0

#1

Post napisał: radziu45 » 29 lis 2021, 15:20

Witam

Jest taki problem który występuje też w starszych wersjach ale nie ma go w wersji tokarkowej , mianowicie przycisk Wrzeciono i Pompa , w trakcie pracy są aktywne po naciśnięciu przycisku Wrzeciono maszyna staje po kilku sekundach posuw rusza a wrzeciono nie , tak nie powinno być .

W wersji tokarkowej tego nie ma .



Awatar użytkownika

cosimo
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 616
Rejestracja: 21 maja 2008, 10:02
Lokalizacja: Damasławek

Re: Piko 5.4.0

#2

Post napisał: cosimo » 01 gru 2021, 21:24

Wybierz opcje "tylko program", a w czasie wykonywania programu przycisk nie będzie aktywny.
Obrazek


Autor tematu
radziu45
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 2
Posty: 63
Rejestracja: 18 gru 2015, 16:08
Lokalizacja: Wręczyca Wielka

Re: Piko 5.4.0

#3

Post napisał: radziu45 » 02 gru 2021, 13:16

Witam
Działa , ale w profilu tokarki tego nie ma .

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”