Pierwsze uruchomienie lasera światłowodowego

Brak komunikacji z komputerem

Wycinarki i grawerki laserowe oraz ogólne dyskusje dotyczące laserów

Autor tematu
Daniel8000
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 7

Re: Pierwsze uruchomienie lasera światłowodowego

Post napisał: Daniel8000 » 27 paź 2024, 16:53

Dostarczone oprogramowanie Ezcad2-lite nie współpracuje ze sterownikiem urządzenia. Pojawia się komunikat o niezgodności “Ezcad-lite work only with UsbLmc-lite, Use Ezcad!” Próbowałem wgrywać kilkanaście sterowników do systemu Windows ale to nie rozwiązało problemu. Próbowałem. Na 3 różnych komputerach ale bez powodzenia. Po ściągnięciu pełnej wersji programu ze strony producenta pojawia die komunikat “Can not find dog! Soft will work at demo state” Brak zgodności z kluczem i program przechodzi w wersję demo, urządzenie nie działa. Program jest ściśle powiązany z kontrolerem w urządzeniu. Maszyna musi być wyposażona w kompatybilny kontroler UsbLmc-lite. Ponieważ wersja lite nie obsługuje standardowego kontrolera UsbLmc. Potrzebne jest oprogramowanie które będzie działało z zamontowanym kontrolerem, które powinno być w komplecie z zamontowanym kontrolerem.
.

Daniu
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 4

Post napisał: Daniu » 27 paź 2024, 17:08

Wg mnie karta sterująca nie jest oryginalna tzn produkcji bjjcz. Dlatego ezcad jej nie widzi i pracuje w trybie demo. Pisz do chińczyka niech podeślę Ci program który współpracuje z kartą zamontowaną w urządzeniu. Ew spróbuj odczytać z karty i po tym szukać…
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…

Autor tematu
Daniel8000
Posty w temacie: 7

Post napisał: Daniel8000 » 27 paź 2024, 19:12

Zajrzałem do środka to jest dokładnie ta karta : Kontroler znakowania laserowego JCZ FIBERC02-V Płyta znakująca światłowód UV Ezcad2 do maszyny do znakowania laserowego 10,6um
https://a.aliexpress.com/_EJBHN9R

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery”