Pas zebaty problem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Pas zebaty problem
Mam prośbę jeśli ktoś jest w stanie pomóc chce zrobić w SW pas zebaty ale mam następujący problem pas zębaty konstruuje z 2-ch okręgów i łącze je liniami i mam taki problem ze gdy juz mam stworzony wyciągnięty pas z jednym zębem to chce skorzystać z "Szyku opartej na krzywej" i jest w tym problem ze przy tworzeniu zębów nie chce mi stworzyc na calym pasie zębatym kolejnych zębów tylko na jednej z czesci np na liniach lub półokręgach i nie mogę podać w wytycznych całej figury tylko te części półokręgów albo jedna z linii
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Podczas wskazywania krzywej dla szyku nalezy zaznaczyc szkic z drzewka a nie z obszaru graficznego - bo wowczas rzeczywiscie program uwzglednia wylacznie wskazany segment a nia calosc.
A w ogole jest operacja pas/lancuch - wyciagasz pas bez zebow...ale czy na pewno te wyciecia sa niezbedne? Wazne, ze jest parametryczne (zmienia sie w zaleznosci od polozenia kol)

A w ogole jest operacja pas/lancuch - wyciagasz pas bez zebow...ale czy na pewno te wyciecia sa niezbedne? Wazne, ze jest parametryczne (zmienia sie w zaleznosci od polozenia kol)

Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nie wiem czy o to chodzi ale zastosowałem dwa oddzielne szkice do zrobienia pasa jest szkic 1 tak jak na rysunku i na nim zastosowalem wyciagniecie tego pasa i szkic 2 na ktorym zrobilem powiedzmy zab na ktorym tez zastosowalem oddzielne wyciagniecie jako operacje do powtorzenia dalem zaznaczony na rysunku zab i mam taki problem ze tylko mi wyciaga do płaszczyzny tej co na niej jest zab a na reszcie sa jakies glupoty i czy jest jakis sposob zeby wyciagnac taki zab na calym takim pasie bo jak zaznaczm szkic to wychodzi mi komunikat na pierwszym rysunku i czy jest jakis sposo zeby dalo sie zaznaczyc wszystkie kontury lub jakims sposobem powstal jeden kontur dzieki serdeczne za pomoc 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Patrz wyzej
Napisalem, ze sciezka dla wyciagniecia musi byc caly szkic albo krzwa kompozytowa a nie jedna krawedz czy luk! A nie mozna zaznaczyc kilku elementow z CTRLem, wiec utworz sobie szkic, rzutuj sciane (czyt. zewnetrzny obrys) i zaznacz podczas definiowania szyku ten szkic ale z poziomu drzewa operacji.

Napisalem, ze sciezka dla wyciagniecia musi byc caly szkic albo krzwa kompozytowa a nie jedna krawedz czy luk! A nie mozna zaznaczyc kilku elementow z CTRLem, wiec utworz sobie szkic, rzutuj sciane (czyt. zewnetrzny obrys) i zaznacz podczas definiowania szyku ten szkic ale z poziomu drzewa operacji.
- Załączniki
-
- szyk_o_k.jpg (161.54 KiB) Przejrzano 1563 razy
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------