otwory z dxf

NX CAM/Unigraphics

Autor tematu
rollaz
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 439
Rejestracja: 26 lis 2006, 09:47
Lokalizacja: Kuznia Raciborska

otwory z dxf

#1

Post napisał: rollaz » 13 kwie 2013, 14:37

Witam tak jak w temacie mam płytę na niej kilkaset rożnych otworów w formacie DXF
nie mogę sobie poradzić z ta tabelka gdzie trzeba wskazać które otwory chcemy wiercić a konkretnie chciałbym je szukać np po średnicy robiłem to już na modelu ale nie mam pojęcia jak na DXF . Może ktoś zamieścić filmik jak to zrobić.


Fachman

Tags:


lotnik11
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 173
Rejestracja: 28 wrz 2009, 09:54
Lokalizacja: ze ściany wschodniej

#2

Post napisał: lotnik11 » 13 kwie 2013, 15:32

dołącz plik to zobaczymy.
Klikam w Solid Works, NX a kiedyś w Solid Edge
Teraz zmuszony jestem w Esprit.

Awatar użytkownika

Graphart
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 134
Rejestracja: 19 sie 2012, 16:41
Lokalizacja: Wadowicen

#3

Post napisał: Graphart » 13 kwie 2013, 15:33

Musiałbyś mieć zgrupowane otwory...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mssjr4Ahdd4[/youtube]
NX CAM.
Produkcja, dystrybucja, masturbacja.


Autor tematu
rollaz
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 439
Rejestracja: 26 lis 2006, 09:47
Lokalizacja: Kuznia Raciborska

#4

Post napisał: rollaz » 13 kwie 2013, 18:28

podesle ktos filmik jak to zrobic

[ Dodano: 2013-04-13, 19:30 ]
ok dzieki kolego Graphart

[ Dodano: 2013-04-13, 19:41 ]
rozumiem ze innej metody niż grupa nie ma szczerze to z ta grupa to tak średnio mi to odpowiada bo i tak muszę każdy otwór kliknąć i odnaleźć żeby go zaznaczyć a dopiero potem grupować chodziło mi o to żeby program sam mi odnalazł otwory po np średnicy mając 100 otworów i trzeba kliknąć każdy z nich to takie kiepskie rozwiązanie.
Fachman

Awatar użytkownika

Graphart
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 134
Rejestracja: 19 sie 2012, 16:41
Lokalizacja: Wadowicen

#5

Post napisał: Graphart » 13 kwie 2013, 19:02

Podeślij plik
NX CAM.
Produkcja, dystrybucja, masturbacja.


Autor tematu
rollaz
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 439
Rejestracja: 26 lis 2006, 09:47
Lokalizacja: Kuznia Raciborska

#6

Post napisał: rollaz » 14 kwie 2013, 15:28

jutro wrzucę
Fachman

Awatar użytkownika

Graphart
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 134
Rejestracja: 19 sie 2012, 16:41
Lokalizacja: Wadowicen

#7

Post napisał: Graphart » 14 kwie 2013, 16:33

Wisisz mi piwo :twisted:

Wykonuj operację w kolejności - czyli pierwsze definiujesz minimalną/maksymalną średnicę, a następnie wybór klasy. Pozdr!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0fVdpC0S ... e=youtu.be[/youtube]
NX CAM.
Produkcja, dystrybucja, masturbacja.


Autor tematu
rollaz
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 4
Posty: 439
Rejestracja: 26 lis 2006, 09:47
Lokalizacja: Kuznia Raciborska

#8

Post napisał: rollaz » 15 kwie 2013, 18:36

dzięki kolego oczywiście ze Wisze
pozdrawiam
Fachman

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NX CAM/Unigraphics”