Oprogramowanie COBUS

Szukasz informacji o silniku, scalaku czy innym elemencie to podaj symbol, i inne oznaczenia a moze ktos coś ci znajdzie

Autor tematu
Konrad_85'
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 02 lis 2017, 10:59
Lokalizacja: Gliwice

Oprogramowanie COBUS

#1

Post napisał: Konrad_85' » 02 lis 2017, 11:37

Szukam opinii oraz informacji na temat oprogramowania COBUS.
Będę wdzięczny za każdą informację.



Tagi:


meler
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 20
Rejestracja: 29 kwie 2016, 03:55
Lokalizacja: iława

#2

Post napisał: meler » 02 lis 2017, 12:09

Witam. Widzę że kolega interesuje się Maka i oprogramowaniem Cobus. Mamy taki zestaw u siebie. Oprogramowanie jest ok. Niestety w naszej wersji funkcje cad są ograniczone do minimum. Do czego będzie Pan wykorzystywał program i maszyny. Czyżby zakup od Intermasz i CNC Software?


Autor tematu
Konrad_85'
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 3
Rejestracja: 02 lis 2017, 10:59
Lokalizacja: Gliwice

#3

Post napisał: Konrad_85' » 02 lis 2017, 12:15

Maszyna będzie wykorzystywana do produkcji drewnianych opakowań eksportowych; płyty paździerzowe, sklejki itd. tak więc od strony konstruktorskiej nie będą to bardzo zaawansowane projekty. Jeszcze nie mam konkretnego sprzedawcy na oku.
P.S.
Interesuje mnie zakup maszyny używanej


adas
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 47
Rejestracja: 22 maja 2011, 15:56
Lokalizacja: Bialystok

#4

Post napisał: adas » 03 lis 2017, 18:55

Make możesz sobie darować. Dość toporny stół i awaryjny magazyn narzędzi. Wg mnie jedyna zaleta to dość duże Z (ale to do płyty nie jest potrzebne).
Jak będziesz robił w płycie to polecam homag/weeke. :razz:
Pozdrawiam
Adas


meler
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 20
Rejestracja: 29 kwie 2016, 03:55
Lokalizacja: iława

#5

Post napisał: meler » 03 lis 2017, 19:41

Niestety popieram. Mamy inny model jednak magazyn narzędzi pracuje na podobnej zasadzie i są z nim same problemy. Druga sprawa czy potrzebujesz 5 osi. Uwierz mi że w razie awarii silnika koszty są kosmiczne...

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Informacji na temat...”