oprawa łożyska śruby pociągowej
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
oprawa łożyska śruby pociągowej
Witam,
Mam pomysł (może już ktoś o tym wcześniej myślał) na wykorzystanie prawie gotowych opraw łożysk do śruby pociągowe łożysko w oprawie jest o średnicy wewnętrznej 12mm oprawa jest wymontowana z przekładni szlifierki kątowej.
I mam pytanie do was na ile jest to dobre rozwiązanie lub nie dokońca trafione .
Oczywiście to jest amatorskie rozwiązanie raczej do frezarek o słabszej konstrukcji,mocy itp.
Mam pomysł (może już ktoś o tym wcześniej myślał) na wykorzystanie prawie gotowych opraw łożysk do śruby pociągowe łożysko w oprawie jest o średnicy wewnętrznej 12mm oprawa jest wymontowana z przekładni szlifierki kątowej.
I mam pytanie do was na ile jest to dobre rozwiązanie lub nie dokońca trafione .
Oczywiście to jest amatorskie rozwiązanie raczej do frezarek o słabszej konstrukcji,mocy itp.
- Załączniki
-
- 343.jpg (29.34 KiB) Przejrzano 4919 razy
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
czyli chesz rozwalic szesc szlifierek katowych, zeby miec opray do lozysk??
mozna takie cos kupic gotowe i to bardzo tanio, na allegro taka oprawa z lozyskiem samonastawnym, dla alka 20mm kosztuje kilkanascie zlotych!
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=3040921
mozna takie cos kupic gotowe i to bardzo tanio, na allegro taka oprawa z lozyskiem samonastawnym, dla alka 20mm kosztuje kilkanascie zlotych!
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=3040921
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
webserver pisze:WitamDZIKUS pisze:mozna takie cos kupic gotowe i to bardzo tanio, na allegro taka oprawa z lozyskiem samonastawnym, dla alka 20mm kosztuje kilkanascie zlotych!
Mam przed soba katalog cx www.cx.pl i najmniejesze srednice wewneczne lozyska to 12mm
w sam raz pod srube M16, jesli sie wytoczy czopy na 12mm (zakaldajac, ze posluzy sie szpilka, ale tak sadze, skoro ma to byc tanie)
-mamo, czy jestem Twoją małą księżniczką?
-nie, nie jesteś synu
-nie, nie jesteś synu
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
co do luzu w oprawie lozysko jest osadzone dosyc sztywno zabezpieczone pierscieniem chyba "segera". Oczywiscie srube trzeba podtoczyc odpowiednio i zabezpieczy na zewnatrz
nakretka.
Chomikaaa napisalew :
na kazda os jedna szlifierke wykozystac bo w koncu 2 gi koniec tylko podpieramy
Czyli zastosowac z jednej strony obudowe z lozyskiem a z 2 co proponujesz ???
pozdrawiam
nakretka.
Chomikaaa napisalew :
na kazda os jedna szlifierke wykozystac bo w koncu 2 gi koniec tylko podpieramy
Czyli zastosowac z jednej strony obudowe z lozyskiem a z 2 co proponujesz ???
pozdrawiam
- Załączniki
-
- 122.jpg (27.32 KiB) Przejrzano 5074 razy