Opinie na temat śrub kulowych SFU
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
Opinie na temat śrub kulowych SFU
Witam, zastanawiam się nad zakupem śrub kulowych SFU2505 lub SFU2005 wraz z nakrętką. Potrzebuje opinii czy to taki sam badziew chiński jaki oferuje sklep "cnc profi" czy coś lepszego. Ktoś z was kupował na allegro i podzieli się zdaniem? Są luzy? Czy śruba 1000mm będzie prosta? Czy jakość zarobienia śruby jest porządna?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Re: Opinie na temat śrub kulowych SFU
Nie wiem czy offtop czy nie (autor niech zdecyduje), ale czekam na sfu 1605 z ebay'a (zamówione prosto od "producenta") - przyjdą gdzieś w okolicy grudnia/stycznia razem z blokami. Mogę podzielić się opinią jak tylko przyjdą. Do tej pory widziałem parę filmów typu "unboxing" na ytb i powiem że nie wyglądało to źle, śruby były proste, podtoczenia też, ale bloki wyglądały badziewiasto. Tutaj film:
Ponadto, czytałem że wiele osób wymienia standardowo włożone łożyska. Spotkałem się również (chyba nawet tutaj na forum) ze śrubą która była krzywa jak ****. Na ebay'u sprzedawcy reklamują się, że towar można zwrócić w razie problemów, pozostaje więc jedynie nagranie własnego filmu z unboxingu (dowód że takie przyszło) i ewentualne odesłanie. Wiadomo że czasowo kicha ale coś za coś.
Ponadto, czytałem że wiele osób wymienia standardowo włożone łożyska. Spotkałem się również (chyba nawet tutaj na forum) ze śrubą która była krzywa jak ****. Na ebay'u sprzedawcy reklamują się, że towar można zwrócić w razie problemów, pozostaje więc jedynie nagranie własnego filmu z unboxingu (dowód że takie przyszło) i ewentualne odesłanie. Wiadomo że czasowo kicha ale coś za coś.
K.I.S.S - Keep it simple stupid!
-
- Posty w temacie: 3
Śruby doszły i moje przemyślenia na szybko:
- bloki BF i BK które przyszły wzbudzają zaufanie (brak obdrapań etc.) ALE......są bardzo ciasno spasowane (szczególnie blok, który powinien pływać - konieczne interwencja papieru ściernego).
Śruby niestety wypadają nieco gorzej. Sam oceń:
750 mm:

650mm

- bloki BF i BK które przyszły wzbudzają zaufanie (brak obdrapań etc.) ALE......są bardzo ciasno spasowane (szczególnie blok, który powinien pływać - konieczne interwencja papieru ściernego).
Śruby niestety wypadają nieco gorzej. Sam oceń:
750 mm:

650mm

K.I.S.S - Keep it simple stupid!
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Cześć.
Ja kupiłem już kilka kompletów śrub SFU1605 różnych długości. Jak dotąd nie trafiłem na odrapane bloki czy krzywe śruby. Nie wiem jak sprawują się w długiej pracy ponieważ zakup był w okresie kilku miesięcy. W maszynkach w których obecnie chodzą nic złego się na razie nie dzieje. Tak więc z mojej strony mogę polecić.
Moje przemyślenia odnośnie zakupu pierwszego kompletu trwały prawie cztery tygodnie ale zaryzykowałem gdyż cena grała rolę. Na dzień dzisiejszy polecam.
Powodzenia
Ja kupiłem już kilka kompletów śrub SFU1605 różnych długości. Jak dotąd nie trafiłem na odrapane bloki czy krzywe śruby. Nie wiem jak sprawują się w długiej pracy ponieważ zakup był w okresie kilku miesięcy. W maszynkach w których obecnie chodzą nic złego się na razie nie dzieje. Tak więc z mojej strony mogę polecić.
Moje przemyślenia odnośnie zakupu pierwszego kompletu trwały prawie cztery tygodnie ale zaryzykowałem gdyż cena grała rolę. Na dzień dzisiejszy polecam.
Powodzenia

Pozdrawiam, Jasiek