obrubka wzdluż wektora 3d

ArtCAM, ArtCAM Express, ArtCAM Insignia, ArtCAM Pro

Autor tematu
hawai
Stały bywalec (min. 45)
Stały bywalec (min. 45)
Posty w temacie: 3
Posty: 54
Rejestracja: 08 lis 2007, 18:05
Lokalizacja: polska

obrubka wzdluż wektora 3d

#1

Post napisał: hawai » 06 lut 2014, 00:23

Witam
Czy jest a artcamie 2008 funkcja obrobki wzdłuż wektora uwzględniająca wysokości płaszczyzn .
mianowicie mam 3 rożne kola na wysokościach 0 ,2 , 4 mm i napis 5mm dodany przez wszystkie płaszczyzny . Jak robię raster płaszczyzny X 3D jest Ok , ale owe kola maja ząbki
i wystarczyło by je obrobić wzdłuż wektora ale nie uwzględnia to wysokości napisu i go przecina . Jak można sobie poradzić z czymś takim ?



Tagi:


lajosz
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1238
Rejestracja: 13 sty 2009, 20:33
Lokalizacja: tymczasowo ...Kraków

#2

Post napisał: lajosz » 06 lut 2014, 01:17

@hawai

Jeden obraz, tysiąc słów.


Autor tematu
hawai
Stały bywalec (min. 45)
Stały bywalec (min. 45)
Posty w temacie: 3
Posty: 54
Rejestracja: 08 lis 2007, 18:05
Lokalizacja: polska

#3

Post napisał: hawai » 06 lut 2014, 09:32

to już skończona podstawka szerokość 26cm wysokość 2mm . Jaki frez i trajektoria by była najlepsza.

[ Dodano: 2014-02-06, 10:27 ]
cos problem z zalacznikiem
Załączniki
1E.jpg

Awatar użytkownika

artmachining
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 330
Rejestracja: 20 sty 2007, 12:27
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

#4

Post napisał: artmachining » 06 lut 2014, 12:14

Szukaj pod "Obróbka cech" - robi to dokładnie o czym mówisz.
Z ciekawości - kolega mennicę otwiera? ;)
Pozdr


Autor tematu
hawai
Stały bywalec (min. 45)
Stały bywalec (min. 45)
Posty w temacie: 3
Posty: 54
Rejestracja: 08 lis 2007, 18:05
Lokalizacja: polska

#5

Post napisał: hawai » 06 lut 2014, 14:05

dzieki to chyba to o co mi chodziło tylko ze nic jeszcze mi nie wychodzi . mocie jakis poradnik do tego .
Jak ustawic wysokość ? Naddatek cechy przy frezie 3mm powinien byc 1.5. Do czego jest opuść narzędzie i rzutuj narzędzie .

mennica to niezły pomysł :) tylko jak taka monetę włożę do portfela

Awatar użytkownika

artmachining
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 330
Rejestracja: 20 sty 2007, 12:27
Lokalizacja: Leszno
Kontakt:

#6

Post napisał: artmachining » 06 lut 2014, 21:34

uwybierz 'centrolinia cechy', naddatek 0, głębokość 0 - to znaczy że narzędzie pojedzie po reliefie i rzutuj narzędzie - to powoduje zrzutowanie środka narzędzia na relief. Opuść narzędzie bierze pod uwagę geometrię narzędzia więc może powodować nierówną pracę jeśli wektor nie będzie wystarczająco daleko zoffsetowany.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ArtCAM”