Obrót detalu G55

Dyskusje dotyczące programu Esprit
Awatar użytkownika

Autor tematu
maras-1232
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 4
Posty: 34
Rejestracja: 07 lip 2015, 20:47
Lokalizacja: haas st25 i st35y st30y st20

Obrót detalu G55

#1

Post napisał: maras-1232 » 21 mar 2019, 17:20

Witam zrobiłem pierwszą część detalu (Baza G54) teraz chcę obrócić detal i zrobić drugą stronę (Baza G55)
i tutaj stoję w miejscu :?: próbowałem zaznaczyć płaszczyznę i zorientować część ale wszystko sie posypało
proszę o pomoc
Obrazek pierwsza część

Obrazek (G55 coś tu chyba zrobiłem nie tak :| )



Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 423
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: Obrót detalu G55

#2

Post napisał: ryby007 » 23 mar 2019, 09:11

Raczej w tej wersji Esprit się nie da, dopiero w wersji TNG.
Poprostu drugi program i robisz drugą stronę.
Jednak mogę się mylić bo w tej wersji takich programów nie robiłem.
Pozdro
:mrgreen:

Awatar użytkownika

Autor tematu
maras-1232
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 4
Posty: 34
Rejestracja: 07 lip 2015, 20:47
Lokalizacja: haas st25 i st35y st30y st20

Re: Obrót detalu G55

#3

Post napisał: maras-1232 » 23 mar 2019, 09:32

Dziękuję za odpowiedź, być raczej powinno bo na 2 dniowym szkoleniu pan Januszkiewicz mi to pokazywał na moim programie ,ale było to ze dwa lata do tyłu i już nie pamiętam 🙄

Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 423
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: Obrót detalu G55

#4

Post napisał: ryby007 » 23 mar 2019, 10:53

Czyli szkolenie odbyło się u mistrza :mrgreen:
Obrucic detal idzie ale czy z poprzednią obróbką to nie wiem.
Dołącz .esp to się pobawię.
Ewentualnie mistrz zajrzy tutaj
:mrgreen:

Awatar użytkownika

Autor tematu
maras-1232
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 4
Posty: 34
Rejestracja: 07 lip 2015, 20:47
Lokalizacja: haas st25 i st35y st30y st20

Re: Obrót detalu G55

#5

Post napisał: maras-1232 » 23 mar 2019, 12:35

Hehe zgadza się.
Ale chyba najlepiej będzie jak się z nim skontaktuje telefonicznie , może w poniedziałek lub wtorek i dam znać jak i co 😉
Ale i tak dziękuję za chęci 🤗

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6491
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: Obrót detalu G55

#6

Post napisał: WZÓR » 23 mar 2019, 19:32

ryby007 pisze:
23 mar 2019, 10:53
....
Ewentualnie mistrz zajrzy tutaj
Ostatnio rzadko tu zagląda .
Najlepiej zapukać na PW lub e- mail.

Mariusz.

Awatar użytkownika

ryby007
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 3
Posty: 423
Rejestracja: 04 cze 2007, 18:49
Lokalizacja: Mogilno

Re: Obrót detalu G55

#7

Post napisał: ryby007 » 23 mar 2019, 20:24

Jak dobrze kojarzę to powinieneś dodać nową płaszczyznę roboczą a nie obracać aktualną.
Jeśli chodzi może tobie o program na DS to wtedy powinieneś mieć szablon na dwa wrzeciona i wtedy też może inaczej jest.
:mrgreen:

Awatar użytkownika

Autor tematu
maras-1232
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 4
Posty: 34
Rejestracja: 07 lip 2015, 20:47
Lokalizacja: haas st25 i st35y st30y st20

Re: Obrót detalu G55

#8

Post napisał: maras-1232 » 28 mar 2019, 17:41

No i dzwoniłem ale pan Michał nie odebrał tylko inny miły Pan i powiedział mi że dla mnie będzie lepiej jak utworzę nowe struktury i nowy program na druga stronę detalu a potem je razem połączę, i tak też będę robił .
Dziękuje za pomoc ,oczywiście POMÓGŁ wciśnięte

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Esprit”