Obróbka 4 osiowa

ZWCAD

Autor tematu
marszalq
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 8
Rejestracja: 09 kwie 2016, 16:16
Lokalizacja: Zelgoszcz

Obróbka 4 osiowa

#1

Post napisał: marszalq » 04 lip 2019, 12:55

Witam próbuje zrobić prostą obróbkę frezowania w 4 osi ale coś nie idzie, pomoże ktoś?


Marszałkowski


zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1175
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: Obróbka 4 osiowa

#2

Post napisał: zibi » 05 lip 2019, 06:48

Kod nc już masz?
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.


Autor tematu
marszalq
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 8
Rejestracja: 09 kwie 2016, 16:16
Lokalizacja: Zelgoszcz

Re: Obróbka 4 osiowa

#3

Post napisał: marszalq » 05 lip 2019, 06:52

Narazie samą obróbkę w programie próbuje zrobić.
Marszałkowski


Yacek
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 46
Rejestracja: 04 lis 2004, 20:56
Lokalizacja: Krosno

Re: Obróbka 4 osiowa

#4

Post napisał: Yacek » 05 lip 2019, 07:23

Ja też bym posłuchał , walczę w Cati z 4-tą osią. tzn. na symulacji widać efekt natomiast po generowaniu kodu , nie ma tam 4-tej osi np A.
Korzystałem ze standardowych podprocesorów.


zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1175
Rejestracja: 24 lut 2007, 15:20
Lokalizacja: podkarpackie

Re: Obróbka 4 osiowa

#5

Post napisał: zibi » 05 lip 2019, 07:27

Jak w kodzie nie ma 4ax to zły postprocesor.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.

Awatar użytkownika

Butler
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 544
Rejestracja: 07 mar 2018, 16:54
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Obróbka 4 osiowa

#6

Post napisał: Butler » 05 lip 2019, 07:55

Niekoniecznie zły postprocesor (choć duże prawdopodobieństwo że jednak tak). Może być też kwestia niewłaściwego rozporządzania płaszczyznami konstrukcyjnymi, narzędzia, czy roboczego układu współrzędnych. Nie znam ZW3D czy Catia, w Mastercamie bym pomógł.


krzycho102
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 54
Rejestracja: 12 lip 2012, 15:37
Lokalizacja: Mazowieckie

Re: Obróbka 4 osiowa

#7

Post napisał: krzycho102 » 01 sie 2019, 09:09

Trochę pracowałem na ZW w 4 osiach, może będę w stanie pomóc. Na czym konkretnie polega problem? Ścieżka się w ogóle nie generuje? Jakiej operacji chcesz użyć?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „ZW3D / ZWCAD”