Noże tokarskie do wyk. rowków - rowki ok. 0.5mm
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Dziękuje za wszystkie głosy.
Chyba generalnie nie mam wyjścia
... i muszę spróbować zrobić podejście do mej szlifierki z wymienionym kamieniem.
Do ISKAR jeszcze nie zdołałem zadzwonić - choć na pewno to zrobię.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu uda mi się przygotować szlifierkę. Obiecuje pochwalić się wynikami
Jeszcze raz dzięki!
pozdrawiam,
Marcin
Chyba generalnie nie mam wyjścia

Do ISKAR jeszcze nie zdołałem zadzwonić - choć na pewno to zrobię.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu uda mi się przygotować szlifierkę. Obiecuje pochwalić się wynikami

Jeszcze raz dzięki!
pozdrawiam,
Marcin
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
W zasadzie jestem laikiem. Więc moje rady potraktuj z pewną rezerwą.
Mam chyba podobną lub identyczną tokarkę i zbliżone problemy. Kupiłem coś takiego http://allegro.pl/item921131007_oprawka_stalka.html (tą z odległością do osi 10mm)
Do tego typowe noże 12mm po kilka złotych. Są ze stali HSS więc można je szlifować zwykłą tarczą. Ten zakup rozwiązał wiele moich problemów dotyczących przecinania i wykonywania małych rowków. U tego sprzedawcy z Allegro kupiłem również takie małe nożyki 6x6 z HSS.
Były one już odpowiednio zaszlifowane więc drobna modyfikacja kształtu do moich potrzeb nie była trudna. Zapytaj się może ma jeszcze coś podobnego.
Mam chyba podobną lub identyczną tokarkę i zbliżone problemy. Kupiłem coś takiego http://allegro.pl/item921131007_oprawka_stalka.html (tą z odległością do osi 10mm)
Do tego typowe noże 12mm po kilka złotych. Są ze stali HSS więc można je szlifować zwykłą tarczą. Ten zakup rozwiązał wiele moich problemów dotyczących przecinania i wykonywania małych rowków. U tego sprzedawcy z Allegro kupiłem również takie małe nożyki 6x6 z HSS.
Były one już odpowiednio zaszlifowane więc drobna modyfikacja kształtu do moich potrzeb nie była trudna. Zapytaj się może ma jeszcze coś podobnego.