nowy palnik do schermana cut 40b

Dyskusje na temat przecinarek plazmowych i gazowych sterowanych numerycznie.

jarucki
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 5
Posty: 741
Rejestracja: 11 sty 2011, 23:40
Lokalizacja: okolice nałęczowa

Re: nowy palnik do schermana cut 40b

#11

Post napisał: jarucki » 18 paź 2020, 11:39

Palnik mam p80 z hf
Teraz dołożyłem oplot stalowy na przewód plazmowy, bo potrafiło uciąć USB, albo "zawiesić" os Zet... Więc zaczynały się kwiatki...
I co?
I kabel od hf musi mieć gdzieś przebicie bo nie odpala palnik na stole, bo ręczniak startuje bez problemu...



Tagi:


dudziak4
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 461
Rejestracja: 06 wrz 2007, 13:30
Lokalizacja: Bielawa

Re: nowy palnik do schermana cut 40b

#12

Post napisał: dudziak4 » 18 paź 2020, 12:09

Wszystkie plazmy z HF sieją większe lub mniejsze zakłócenia a to że prze przewód od HF ma przebicie to jest powód do zmiany źródła ?
Wymień przewód od HF odsuń najdalej jak się da od kabli sterowniczych i będzie ok. Jak kupisz samo źródło to problem z palnikiem dalej pozostanie.


jarucki
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 5
Posty: 741
Rejestracja: 11 sty 2011, 23:40
Lokalizacja: okolice nałęczowa

Re: nowy palnik do schermana cut 40b

#13

Post napisał: jarucki » 18 paź 2020, 12:26

Ktoś pytał dlaczego mnie irytuję
Więc odpowiedziałem
Przewód nowy zamówiony


dudziak4
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 461
Rejestracja: 06 wrz 2007, 13:30
Lokalizacja: Bielawa

Re: nowy palnik do schermana cut 40b

#14

Post napisał: dudziak4 » 18 paź 2020, 12:44

jarucki pisze:
18 paź 2020, 12:26
Ktoś pytał dlaczego mnie irytuję
Więc odpowiedziałem
Przewód nowy zamówiony
Racja,
Dla mnie jedyny powód do zmiany źródła to prąd 40A to trochę mało. Z drugiej strony to mając do dyspozycji 160A tnę teraz 50 arkuszy blachy #1 przy prądzie 15-20A :mrgreen:


jarucki
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 5
Posty: 741
Rejestracja: 11 sty 2011, 23:40
Lokalizacja: okolice nałęczowa

Re: nowy palnik do schermana cut 40b

#15

Post napisał: jarucki » 18 paź 2020, 14:41

dudziak4 pisze:
18 paź 2020, 12:44
jarucki pisze:
18 paź 2020, 12:26
Ktoś pytał dlaczego mnie irytuję
Więc odpowiedziałem
Przewód nowy zamówiony
Racja,
Dla mnie jedyny powód do zmiany źródła to prąd 40A to trochę mało. Z drugiej strony to mając do dyspozycji 160A tnę teraz 50 arkuszy blachy #1 przy prądzie 15-20A :mrgreen:
Spartus ?


dudziak4
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 5
Posty: 461
Rejestracja: 06 wrz 2007, 13:30
Lokalizacja: Bielawa

Re: nowy palnik do schermana cut 40b

#16

Post napisał: dudziak4 » 18 paź 2020, 14:58

Nie rehm barracuda

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarka Plazmowa CNC, Gazowa”