jednak posiadanie normy nie gwaratuje lawiny zamowien bo jak kolega napisal i tak uklady i ukladziki sa najwazniejsze.
Z tym to nie ma problemu...
Przy okazji: Jakie sa szanse na zdobycie zagranicznych kontrahantow? Niemcy, Anglia, etc? Glownym atutem wydaje sie oczywiscie cena...
i obawiam się że w rok raczej się nie staniesz doświadczonym fachowcem - bez urazy nie mam zamiaru deprecjonować Twoich możliwości ! . tylko że nawet jak by ktoś miał wielkie chęci żeby Cię nauczyć to i tak musisz swoje noże połamać , wiertła popalić , itp . musi być suma doświadczeń - pamiętam jak kończyłem szkołę zawodową ( 3 lata ) i myślałem że wiem wiele , szybko dowiedziałem się że jestem w błędzie !
No i ja sie z tym zgadzam... przewage mam moze taka ze jak Ty konczyles szkole zawodowa to internet nie byl jeszcze takim poteznym medium, tak przydatnym w podnoszeniu kwalifikacji, zdobywaniu wiedzy, kontaktow etc...
Ponadto caly park maszynowy, narzedzia, fachowcow, etc. bede mial 'pod reka' non-stop... nie liczac internetu, no i oczywiscie tego szanownego forum
Z moich niewielkich doswiadczen moge wysnuc wniosek, ze wszelaka wiedze najefektywniej zdobywa sie poprzez bardzo intensywna praktyke... Po 4 latach studiowania budownictwa wydaje mi sie ze wiem o budowie domu niewiele wiecej niz niejeden murarz... Natomiast wiedza z materii finansow bije na glowe moich kolegow ktorzy pokonczyli Akademie Ekonomiczna (inwestuje na gieldach, interesuje sie finansami, gospodarka, etc.)
bróbką zajmowałem się przez lat 25 - cały czas w utrzymaniu ruchu ( pojedyncze szt . )
PW nie dzialaja, wiec pozwole sobie zadac pytanie tutaj: Jaka firma - jesli to nie tajemnica? Ja mam duzo wspolnego z obecnym krakowskim Mittalem...
co KONKRETNIE chcesz produkować, bo bez odpowiedzi na to pyatnei nie sposób dokonać wyboru właściwej maszyny CNC.
Glownie sruby wytrzymalosciowe i nakretki wg. dostarczonych rysunkow, wkrety, sworznie, podkladki, czesci zamienne do urzadzen mechanicznych, specjalne niestandardowe elementy o podwyzszonej klasie wytrzymalosci...
Generalnie to co sie najbardziej oplaca i mozna na tym najlepiej zarobic...
jasiu..., dziekuje za bardzo ciekawa wypowiedz, a najbardzie za to:
A tak w ogóle to wszystkiego najlepszego. Przemyśl, policz i próbuj. Jak masz łeb, to może ci się udać.
Uda mi sie na pewno!!