MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

Dyskusje na temat przecinarek plazmowych i gazowych sterowanych numerycznie.

Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 17
Posty: 1052
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#41

Post napisał: prokopcio » 30 cze 2020, 11:51

zzzZZZ pisze:
30 cze 2020, 09:15
prokopcio pisze:
15 maja 2020, 14:22
Taki jest zamiar :)
a jakie jest ryzyko, że się nie uda?
jestem zainteresowany systemem
Ryzyko było gdy pisałem zanim toto ruszyło.
Teraz ryzyka niema bo działa, trzeba poczekać ok. miesiąca na drobne poprawki.

https://youtu.be/zZWQQNMBJgE

niedal pisze:
29 cze 2020, 11:21
1. Czy jest lista zalecanych padów do współpracy z programem?
Nie ma ale regułą jest, że te najtańsze działają najlepiej.
niedal pisze:
29 cze 2020, 11:21
Miejsce montażu interfejsu plazmowego.
Jeśli podłączamy do pełnego napięcia to zalecam stosować jak najkrótsze połączenie przewodu ELEKTRODOWEGO, jeśli napięcie z przecinarki jest podzielone to niema żadnego znaczenia gdzie będzie interface.




niedal
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 4
Posty: 40
Rejestracja: 29 gru 2006, 09:44
Lokalizacja: Parczew
Kontakt:

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#42

Post napisał: niedal » 06 lip 2020, 15:20

prokopcio pisze:Nie ma ale regułą jest, że te najtańsze działają najlepiej.


Zlituj się i podaj jakikolwiek model, bo kupiłem pada tracera trooper bluetooth ps3 i działa połowa funkcji i to nie tak jak na rysunku w programie. Nie będę przecież wszystkich testował jakie mają w sklepie. :P


Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 17
Posty: 1052
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#43

Post napisał: prokopcio » 06 lip 2020, 17:11

Rozumiem, że nie działa również z zaznaczonym Type 2 w zakładce elektronika ?
Dziwne, ponieważ klienci po wprowadzeniu tej opcji przestali narzekać.
później podam dwa typy jakie testowałem. Ale to nie są jakieś firmówki.


niedal
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 4
Posty: 40
Rejestracja: 29 gru 2006, 09:44
Lokalizacja: Parczew
Kontakt:

Re: MyPlasm CNC - System sterowania przecinarkami plazmowymi

#44

Post napisał: niedal » 06 lip 2020, 22:20

Poprawnie działa tylko lewy analog od osi X i Y. Reszta nie działa, albo działa całkiem inaczej i nielogicznie. Select i Start na padzie to sterowanie osi Z góra/dół a po odznaczeniu Type2 przycisk Select dalej steruje osią Z, ale już w dół. O reszcie już nawet nie chce mi się pisać.
Mam nadzieję, że jutro odpalę maszynę i w końcu coś już wytnę :P

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarka Plazmowa CNC, Gazowa”