Mikrokontroler CNConv - chętni?

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu CNConv

Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1034
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

#11

Post napisał: prokopcio » 17 mar 2011, 09:33

już na ukończeniu ... ta wersja 12 jest chyba najbardziej "zaśmiecona drobnymi błędami" ;)



Tagi:


oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 4668
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno

#12

Post napisał: oprawcafotografii » 17 mar 2011, 09:35

prokopcio pisze:już na ukończeniu ... ta wersja 12 jest chyba najbardziej "zaśmiecona drobnymi błędami" ;)
Tak, potwierdzam. Uzywanie grozi smiercia lub kalectwem ;(

q


Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1034
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

#13

Post napisał: prokopcio » 17 mar 2011, 09:39

może nie przesadzajmy, choć w niektórych przypadkach potrafi maszyna zrobić jakiś głupstwo... dlatego po takich zgłoszeniach wersję chwilowo wycofałem i poprawiam zgłoszone błędy.


oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 4668
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno

#14

Post napisał: oprawcafotografii » 17 mar 2011, 09:43

prokopcio pisze:może nie przesadzajmy, choć w niektórych przypadkach potrafi maszyna zrobić jakiś głupstwo... dlatego po takich zgłoszeniach wersję chwilowo wycofałem i poprawiam zgłoszone błędy.
Trafiles moze bna sytuacje gdy program zaczyna w jednej z osi X lub Y jechac
tylko w jedna strone? Znaczy dalej np. z klawiatury ruch lewo / prawo a on
jedzie tylko w jednym kierunku.

Zal/wyl/odl nie pomaga. Nie udalo mi sie jednoznacznie ustalic co pomaga -
raz "naprawil" sie gdy po prostu puscilem ciecie - przerwalem i juz bylo ok.

J.


Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1034
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

#15

Post napisał: prokopcio » 17 mar 2011, 09:50

ja (my) się nie spotkałem ale miałem to zgłoszone. niestety nikt nie zauważył w którym momencie to się dzieje - takie przypadki najtrudniej wyłapać...


oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 4668
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno

#16

Post napisał: oprawcafotografii » 17 mar 2011, 10:02

prokopcio pisze:ja (my) się nie spotkałem ale miałem to zgłoszone. niestety nikt nie zauważył w którym momencie to się dzieje - takie przypadki najtrudniej wyłapać...
Tym razem mam configi, podesle mailem.

q


Autor tematu
prokopcio
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 9
Posty: 1034
Rejestracja: 11 sty 2005, 13:03
Lokalizacja: Grodków
Kontakt:

#17

Post napisał: prokopcio » 17 mar 2011, 10:05

oprawcafotografii pisze: "naprawil" sie gdy po prostu puscilem ciecie - przerwalem i juz bylo ok.
mam nadzieję , że konfig jest nie naprawiony :)

config.ini
config2.ini


oprawcafotografii
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Posty: 4668
Rejestracja: 29 kwie 2009, 10:11
Lokalizacja: Kraków / Jaworzno

#18

Post napisał: oprawcafotografii » 17 mar 2011, 10:09

prokopcio pisze:...mam nadzieję , że konfig jest nie naprawiony :)
config.ini
config2.ini
Nie, skopiowalem w odpowiednim momencie ;)

q


jama777
Stały bywalec (min. 70)
Stały bywalec (min. 70)
Posty w temacie: 1
Posty: 78
Rejestracja: 28 gru 2010, 20:07
Lokalizacja: Polska

#19

Post napisał: jama777 » 18 mar 2011, 20:22

Tez jestem zdania, że nikt nie będzie chciał oszczędzać kilku złoty. Kolega tworzy świetny program i na tym warto się skupić. Ja również już niedługo wejdę w posiadanie Kolegi kontrolera


geosam
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4
Posty: 12
Rejestracja: 07 kwie 2010, 05:31
Lokalizacja: gdynia

#20

Post napisał: geosam » 05 paź 2013, 10:57

Witam!
Myślę, że pomysł jest godny uwagi, pomijając złącze LPT można zaprojektować zintegrowany 3 osiowy sterownik z L298/L297 albo na Pikstepie. Można w ten sposób pominąć plontaninę kabli.
Czy Cnconv można uruchomić na Atmega8 Dip? łatwiej ten procek wlutować.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „CNConv”