LibreCad

Problem z wymiarowaniem

eduCAD

Autor tematu
slawek62
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 17 wrz 2023, 21:33

LibreCad

#1

Post napisał: slawek62 » 17 wrz 2023, 22:01

Witam, w programie LibreCad przy wymiarowaniu zamiast wartości pojawia się puste okienko natomiast w opcji podglądu wydruku widać wartości wymiaru. W preferencjach strony mogę zmienić wielkość okienka ale to nic nie zmienia jeśli chodzi o wyświetlenie wartości. Może ktoś wie dlaczego i co trzeba zmienić.
Z góry dziękuję za pomoc.




rc666
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Posty: 1255
Rejestracja: 27 cze 2011, 14:48
Lokalizacja: Chrząszczyżewoszyce

Re: LibreCad

#2

Post napisał: rc666 » 18 wrz 2023, 14:56

Zobacz kolor czcionki.
Biala czcionka na bialym tle np.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...


Autor tematu
slawek62
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2
Posty: 2
Rejestracja: 17 wrz 2023, 21:33

Re: LibreCad

#3

Post napisał: slawek62 » 19 wrz 2023, 00:26

Znalazłem jest taka funkcja obrys i była włączona dlatego pojawiało się tylko okienko, wystarczyło jà wyłączyć i pojawiły się wartości. Dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam


MichalRup
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 04 paź 2023, 13:17

Re: LibreCad

#4

Post napisał: MichalRup » 04 paź 2023, 13:21

Witam. Mam Libre Cada od kilku lat . Po uaktualnieniu na wszystkich rysunkach zniknął tekst oraz wymiary! Są tylko puste prostokątne ramki. Czy może ktoś pomóc? Dziekuję z góry

Edit:
Uff. już znalazłem. Tak jak wspomniano powyżej . Trzeba przejść do Widok/Obrys i wyłączyć go. Z nazwy pliku znika wtedy Draft Mode !


Damian12
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 20 kwie 2024, 22:09

Re: LibreCad

#5

Post napisał: Damian12 » 20 kwie 2024, 22:22

Obrazek

Cześć, czy orientuje się ktoś jak zmienić rozmiar czcionki w programie (np tekst w wierszu poleceń). Przy dużej rozdzielczości tekst jest tak mały, że ciężko przeczytać

Awatar użytkownika

ivkakrvych
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 2
Rejestracja: 08 mar 2024, 13:58

Re: LibreCad

#6

Post napisał: ivkakrvych » 03 maja 2024, 20:46

Damian12 pisze:
20 kwie 2024, 22:22
Obrazek

Cześć, czy orientuje się ktoś jak zmienić rozmiar czcionki w programie (np tekst w wierszu poleceń). Przy dużej rozdzielczości tekst jest tak mały, że ciężko przeczytać 1111 znaczenie
Możesz użyć polecenia "OPTIONS". Wpisz "OPTIONS" w linii poleceń, a następnie naciśnij Enter. Otworzy się okno opcji.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „eduCAD”