LazyCam manual


Autor tematu
Tasiorsz
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1
Posty: 40
Rejestracja: 30 sty 2010, 21:51
Lokalizacja: Warszawa

LazyCam manual

#1

Post napisał: Tasiorsz » 10 mar 2010, 23:04

Witam
Czy istnieje manual do LazyCam bądź jakie kolwiek materiały które ułatwiły by prace z tym programem.
Czy dla prostych projektów wystarczy otworzyć plik, wygenerować i przesłać kod do Macha?
Czy może trzeba konfigurować LazyCam-a?



Tagi:


kilop
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1
Posty: 39
Rejestracja: 06 sie 2006, 20:14
Lokalizacja: Łódź

#2

Post napisał: kilop » 29 mar 2011, 07:57

tak istenie jest na forum macha pod adresem :

http://www.machsupport.com/forum/index. ... ic=12078.0http://www.machsupport.com/forum/index. ... ic=12078.0

musisz niestety sobie tam konto zalozyc zeby to zciagnac ale niezla kopalnia wiedzy mam nadzieje ze pomoglem :)


orzelekgizycko
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 14
Rejestracja: 05 maja 2008, 12:03
Lokalizacja: Giżycko

#3

Post napisał: orzelekgizycko » 14 lut 2012, 11:56

Nie przychodzi mail potrzebny do rejestracji na forum airsoftu. jak ktoś ma konto to proszę o to by pobrał i udostępnił takiego manuala.
pozdr.


lemurbb
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 209
Rejestracja: 15 mar 2009, 10:57
Lokalizacja: bielsko
Kontakt:

#4

Post napisał: lemurbb » 14 lut 2012, 13:26

manual
Załączniki
LAZYCAM MANUAL_REV_1.pdf
(3.98 MiB) Pobrany 11061 razy


orzelekgizycko
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 14
Rejestracja: 05 maja 2008, 12:03
Lokalizacja: Giżycko

#5

Post napisał: orzelekgizycko » 15 lut 2012, 13:09

OK dzięki wielkie. Szkoda, że demo ma 50 linijek tylko...


lemurbb
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 209
Rejestracja: 15 mar 2009, 10:57
Lokalizacja: bielsko
Kontakt:

#6

Post napisał: lemurbb » 15 lut 2012, 14:44

no niestety ,

polecam linux cnc tam niema ograniczeń


orzelekgizycko
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 14
Rejestracja: 05 maja 2008, 12:03
Lokalizacja: Giżycko

#7

Post napisał: orzelekgizycko » 16 lut 2012, 07:38

no coraz więcej słyszę o zastosowaniu linuxa w świecie cnc...ale jakoś nie jestem przekonany...może się po prostu boję nieznanego;P


lemurbb
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Posty: 209
Rejestracja: 15 mar 2009, 10:57
Lokalizacja: bielsko
Kontakt:

#8

Post napisał: lemurbb » 16 lut 2012, 08:35

o ile kiedys wszystkie maszyny były na windzie , nawet widzialem jak sie urachamia wpierw win 2000 potem sterowanie jak mach 3 :D (na mazaku) tak ostatnio z tego co słyszałem firmy typu simens(sinumeric) robią już maszyny na linuxie,

czy ktoś moze to potwerdzić?

ps. mi tam linux bardzo zawsze pasił, ciekawe czy paczki z linuxcnc dało by się skompilować pod open suse hmm


galon
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1
Posty: 320
Rejestracja: 06 kwie 2007, 17:17
Lokalizacja: kieleckie

#9

Post napisał: galon » 16 lut 2012, 08:49

Poczytaj tematy kolegi MIKI :grin:

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „LazyCam”