vv3k70r, Czytasz jakieś czasopisma ??
Ja wróciłem na maszyne po 9 miesiącach i to na sterowanie z którym wczesniej nie miałem przyjemności pracować i nie ma źle.
Kurs programisty CNC
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 5
Z czasopism to Verkstads Teknik i inne biuletyny branzowe co przychodza.
Ale najchetniej to czytam ksiazki.
Wlasnie koncze wciagac sage o Twradokesku, bardzo uspokaja jak zdejmuje ochronniki.
Siadlem po kwartale odpoczynku do spawarki... zalozylem powiekszacze i stwierdzilem ze mi sie na te robote za bardzo rece trzesa pod sufitem.
A po miesiacu niedotykania sie do Haasa mialem wielka zagadke, dlaczego nie dziala GOTOF
Ale najchetniej to czytam ksiazki.
Wlasnie koncze wciagac sage o Twradokesku, bardzo uspokaja jak zdejmuje ochronniki.
Siadlem po kwartale odpoczynku do spawarki... zalozylem powiekszacze i stwierdzilem ze mi sie na te robote za bardzo rece trzesa pod sufitem.
A po miesiacu niedotykania sie do Haasa mialem wielka zagadke, dlaczego nie dziala GOTOF

bumeluję
-
U nas to tak glownie obrazkowe te czasopisma.
Czytelnik niewymagajacy literatury raczej jest odbiorca.
A jak sa fajne zdjecia motorow i lasek to i czasem ktos cos przeczyta, zeby mu nie zabrali
W zbrojeniowce jest jeszcze fajny biuletyn technologiczny, to czasem korzystam z przepustki, zeby sobie poczytac. Od zeszlego roku bardzo fajnie posuneli sie z natryskiem cermetali. Wiec beda lepsze hamulce w furach i szybsze, mniej paliwozerne samoloty
I moze jakies mniej kruche, chlodzone ciecza ceramiki do Tiga wyjda niebawem.
Czytelnik niewymagajacy literatury raczej jest odbiorca.
A jak sa fajne zdjecia motorow i lasek to i czasem ktos cos przeczyta, zeby mu nie zabrali

W zbrojeniowce jest jeszcze fajny biuletyn technologiczny, to czasem korzystam z przepustki, zeby sobie poczytac. Od zeszlego roku bardzo fajnie posuneli sie z natryskiem cermetali. Wiec beda lepsze hamulce w furach i szybsze, mniej paliwozerne samoloty

I moze jakies mniej kruche, chlodzone ciecza ceramiki do Tiga wyjda niebawem.
bumeluję
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
Mega Maszyny:
Ale bez kursu nie ma co podchodzic do maszyny, wiec sie nie dowie czy lubi
Inzynier budownictwa-wiesz... bo mi sie ta robota wcale nei podoba, ale jak juz sie nauczylem to tu siedze, jakos inaczej to sobie wyobrazalem na studiach...
I dlaczego nikt go na peirwszym roku studiow nie wygonil na budowe? No dlaczego???
By sobie czlowiek mogl wybrac inny zawod... moze by nawet cos pozycztecznego tam robil.
Ale bez kursu nie ma co podchodzic do maszyny, wiec sie nie dowie czy lubi

Inzynier budownictwa-wiesz... bo mi sie ta robota wcale nei podoba, ale jak juz sie nauczylem to tu siedze, jakos inaczej to sobie wyobrazalem na studiach...
I dlaczego nikt go na peirwszym roku studiow nie wygonil na budowe? No dlaczego???
By sobie czlowiek mogl wybrac inny zawod... moze by nawet cos pozycztecznego tam robil.
bumeluję
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
Nieprawda, jeżeli po kursie CNC osoba ma tylko papierek, a nic nie potrafi to może sobie nim pupcie wytrzećMegaMaszyny pisze:Sam kurs to nie wszystko,trzeba lubić to co się robi i być cały czas na bieżąco. Po jednym kursie każdy idzie głównie na papierek,nauka to drugorzędna sprawa. Takie jest przynajmniej moje zdanie na ten temat.