Kształtowe wycinanie rur

Dyskusje na temat przecinarek plazmowych i gazowych sterowanych numerycznie.
Awatar użytkownika

Autor tematu
cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12
Posty: 3541
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#21

Post napisał: cnccad » 07 sty 2007, 22:18

produkt firmy SAF. Moze nie być znany. Na pewno nie jest popularny. W polsce chyba ma go ok. 6...8 klientów. Jest typowy do maszyn tnących dwu....trzy osiowych. Chcę z niego kozystać bo mam dostęp bezpłatny do niego a ma naprawdę duże mozliwości. Z całą pewnością nie wykorzystam go w całości ale jak nie płace ja za to co mi szkodzi.
Szukaj może pod naszym linkiem firmowym

http://www.airliquidewelding.com/

nie znam ścieżki bo nigdy nie szukałem info akurat o nim ale coś powinno być .


Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.

Tagi:


kemot
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 1
Posty: 37
Rejestracja: 16 paź 2006, 06:22
Lokalizacja: k/czestochowa

#22

Post napisał: kemot » 09 sty 2007, 21:26

witam ja jakies pol roku temu tez myslalem o takiej maszynce na razie robie inne wazniejsze sprawy. Ale tamat mocowania elementu dosc dobrze obadalem nawet na targach poznanskich.Ja bede mocowal srednice fi 80 do 600 napewno a i 1000 by sie przydalo z tym tylko ze max dl 1000mm i grubosc scianki to 1mm moze 2mm lekkie elementy i raczej wybiore cos na zasadzie uchwyty samocentrujaceg 6 szczekowegofi ok 315mm z wymiennymi nakladkami. Ty w swoim kolosie pomysl o 6 szczekach to zalezy od grubosci scianki i nie zapomnij o dopuszczalnym obciazeniu uchwytu Na targach poznanskich za uchwyt fi 315 6 szczekowy Firma bison zaspiewala ok 5000zl jak dobrze pamietam Ja chyba sam zrobie uchwyt samozaciskowy 6 szczekowy z nakladkami luzowany szybko przez docisk sprezyny ktora zaciska sie na elemencie.Jeszcze dokladnie nie mam rysunkow do tego ale mysle ze mozna by cos w miare prostego wymyslec

Awatar użytkownika

Autor tematu
cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12
Posty: 3541
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#23

Post napisał: cnccad » 09 sty 2007, 21:31

u mnie chyba docelowo będzie palnik pracował a materiał stał. Robię już wstępne rysunki ale i tak czekam na akceptację klienta za nim rozpocznę montaż.
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


pop9
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 9
Posty: 379
Rejestracja: 13 lip 2006, 13:37
Lokalizacja: ...

#24

Post napisał: pop9 » 10 sty 2007, 09:10

A co z dookólnymi wycięciami w kształcie spirali np 3X360st no ??

Awatar użytkownika

Autor tematu
cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12
Posty: 3541
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#25

Post napisał: cnccad » 12 sty 2007, 21:23

witam wszystkich....
Mało kiedy się spiralnie wycina. Tam gdzie akurat robiłem ofertę to nie ma takiej potrzeby wycinać więc dlatego niebrałem tego pod uwagę ... tylko dlatego. W innym razie z całą pewnością by się kręcił materiał a nie narzędzie :wink:
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


Rurka
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 168
Rejestracja: 04 lut 2007, 17:51
Lokalizacja: centrum

#26

Post napisał: Rurka » 04 lut 2007, 17:59








może te fotki pomogą sam mam zamiar coś takiego zrobić od 20mm do 600 mm L-1000 ścianka 0,6 do 2


pop9
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 9
Posty: 379
Rejestracja: 13 lip 2006, 13:37
Lokalizacja: ...

#27

Post napisał: pop9 » 05 lut 2007, 07:54

A to ostanie zdjęcie to całkiem sprytne rozwiąznie 2 w 1 RURKA Masz jakies namiary na producenta??, bez wiekszych problemów mozna kazdą maszynke tak przerobić o ile ma sie dostęp do konfihuracji sterownika!!


Rurka
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 168
Rejestracja: 04 lut 2007, 17:51
Lokalizacja: centrum

#28

Post napisał: Rurka » 06 lut 2007, 20:43

http://www.dynatorch.com/ do ostatniej fotki jest tam film z pracy tej maszynki i innych

Awatar użytkownika

Autor tematu
cnccad
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 12
Posty: 3541
Rejestracja: 24 gru 2006, 11:54
Lokalizacja: już tylko Mysłowice
Kontakt:

#29

Post napisał: cnccad » 06 lut 2007, 21:01

projekty dośc ciekawe ... ale ciagle powstaje problem średnic. Coś za coś ... ale dziękuję za podpowiedzi jak i foto. Mysle że coś z tych rozwiązń wykorzystam. Klient ma w tym miesiącu się okreslić czy zamawia czy nie to urządzenie. Mam już "zkupione" źródło plazmy i palnik. Dzięki za pomoc dla wszystkich forumowiczów. Nie bawem będe w nareszcie w biurze i wyślę obiecane materiały na temat ukosowania w plaźmie .

pozdrawiam.
Pozdrawiam.

Każda praca ma swoją wartość a zaniżanie jej wartości jest brakiem szacunku do pieniędzy i samych siebie.


Hag 77
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 11
Rejestracja: 10 lut 2007, 04:17
Lokalizacja: Chojnice

#30

Post napisał: Hag 77 » 10 lut 2007, 12:38

widziałem coś podobnego na targach poznańskich , mocowanie pneumatyczne , realizacji nie znam , ale ciekawa konstrukcja , mam gdzieś zdjęcia tego , jak znajde to zamieszczę

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarka Plazmowa CNC, Gazowa”