Różnica jest taka, że gdy szef ci każe kuć konia to musisz to robić tak jak szef każe, wtedy gdy każe i kasę za kucie konia weźmie szef a ty dostaniesz z tego część.
Jak każe ci klient to ty decydujesz czy chcesz to robić, za ile chcesz to zrobić i jak to zrobisz i kiedy. Możesz nawet odmówić bo taki masz kaprys.
Szefowi nie możesz odmówić, klientowi tak.
Łapiesz różnicę?
Tak, masz rację, własna działalność nie jest dla ludzi zachowawczych
I znowu wracamy
Ale czy o łatwo tutaj chodzi?
Jeśli chodzi o to, żeby było łatwo i bez odpowiedzialności to jak najbardziej lepszy etat.
Ale nie każdemu chodzi o to, żeby było łatwo.
Ja pracuję na etacie od 14 lat, JDG prowadzę od 7 lat.
Tak, u siebie jestem panem a na etacie czuję się niewolnikiem.
Mimo, że na tym etacie osiągnąłem taką pozycję i status, że naprawdę na wiele mogę sobie pozwolić, to nadal czuję się niewolnikiem bo muszę być wtedy gdy muszę a nie wtedy gdy chcę i robić muszę to co muszę a nie to co chcę
Nie tak samo.
Na etacie masz określoną ilość dni urlopowych.
A jak masz własną firmę i dobrze się ustawisz to możesz sobie robić co drugi dzień wolne - oczywiście jeśli masz taki cel i potrzebę.
Chce już od dawna i już nawet prawie odszedłem ale niestety dałem się jeszcze namówić na pół etatu
A to akurat łatwo znaleźć, jeśli jesteś ciekawy.
Na koniec dodam, że nie zamierzam cię do niczego przekonywać.
Każdy ma swoje potrzeby i swoje oczekiwania od życia.
Jeden chce po prostu odbębnić godziny w robocie, wrócić do domy i mieć wywalone, czekać na wypłatę i emeryturę bez ryzyka ale godząc się na wszystkie ograniczenia i wymagania.
Inny potrzebuje osiągnąć w życiu coś więcej niż emeryturę i wypłatę, godzi się na ryzyko trudności z tym związane.
Każdemu według potrzeb.
Tu nie da się rozstrzygnąć co jest lepsze - bo to co jest lepsze dla ciebie wcale nie musi być lepsze dla mnie.
To jasiu kiedyś chciał mi wmówić, że koniecznie do szczęścia jest mi potrzebne pływanie z żółwiami
Dodane 4 minuty 12 sekundy:
Rozwiniesz ten temat o co chodziło, czy wolałbyś nie wchodzić w szczegóły?