Klucz a wersja demo

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
potek74
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 20
Rejestracja: 21 kwie 2016, 21:28
Lokalizacja: Suchy Las

Klucz a wersja demo

#1

Post napisał: potek74 » 14 mar 2019, 00:08

Witam
Czy w nowej wersji 4.4.0 programu Piko , chodzi o wersję demo i wybraniu np. gotowego obiektu 3d stożek a następnie powierzchnia 3d nie można wygenerować ścieżki żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać , u mnie wyskakuje komunikat o kluczu.
Obrazek
Według opisu licencji na stronie piko wydaje mi się że powinno działać ,chyba że ja coś źle zrozumiałem .
Obrazek
Ja mam windowsa 8,1 i na razie wersję demo , może coś źle zrozumiałem.
Pozdrawiam



Zgłoszenia konkursowe

Awatar użytkownika

cosimo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 560
Rejestracja: 21 maja 2008, 10:02
Lokalizacja: Damasławek

Re: Klucz a wersja demo

#2

Post napisał: cosimo » 14 mar 2019, 10:20

Według opisu licencji na stronie piko wydaje mi się że powinno działać ,chyba że ja coś źle zrozumiałem .
Oba obrazki mówią to samo.
...żeby zobaczyć jak to będzie wyglądać
Kliknij widok 3D. W programie głównym wygląda to identycznie.


Autor tematu
potek74
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 20
Rejestracja: 21 kwie 2016, 21:28
Lokalizacja: Suchy Las

Re: Klucz a wersja demo

#3

Post napisał: potek74 » 14 mar 2019, 21:00

Jakby przy okazji kluczy zmian w programie , mam inne pytanie. Może to będzie głupie pytanie , ale muszę zaplanować wydatki.
Chcąc kupić sterownik (Kontroler typ "E") + klucz EXTENDED co do ceny jest wszystko jasne ,miał podłączoną na tym zestawie maszynę cnc.
Ale dodatkowo na innym komputerze lepszym , wydajniejszym u siebie w domu chciał używać piko do tworzenia plików , generowania g codu itp.: A komputer nie był by bezpośrednio podłączony do sterownika , to będę musiał dodatkowo kupić kolejny klucz EXTENDED czy nie. Ogólnie czy jest taka możliwość uruchomienia programu w nowej wersji z kluczem bez podłączonego sterownika na innym komputerze w ramach jednej licencji na klucz.
Dziękuję.

Awatar użytkownika

cosimo
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 560
Rejestracja: 21 maja 2008, 10:02
Lokalizacja: Damasławek

Re: Klucz a wersja demo

#4

Post napisał: cosimo » 14 mar 2019, 22:35

...na innym komputerze w ramach jednej licencji na klucz.
Jeżeli w danym momencie z klucza korzysta tylko jedna osoba to jest wszystko ok, a że raz jest to w zakładzie a raz w domu nie ma znaczenia. Czyli w tym wypadku - wystarczy jeden.


Autor tematu
potek74
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 20
Rejestracja: 21 kwie 2016, 21:28
Lokalizacja: Suchy Las

Re: Klucz a wersja demo

#5

Post napisał: potek74 » 14 mar 2019, 23:07

Dziękuję za informację.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”