Katastrofa smoleńska - ciekawy scenariusz następstw
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
A mi się wydaje że nikt z zachodu nie dopuści, żeby Polska drążyła temat smoleńska, gdyż było by to destabilizacja całej europy. Rzucając nam kłody pod nogi, tak jak to teraz ma miejsce. Na dzień dzisiejszy za naszą granicą mamy wojnę, która wszystkim chyba pasuje. Putin robi co chce, udowodnił to zajmując Krym, posyłając wojska do Syrii i robiąc tam co chce. Rosja wraca do gry, ale nie ma tak naprawdę przeciwnika który by jej się postawił. Europa dużo mówi a mało działa. Głownie chodzi o wpływy i dużą kasę. Więc taki Smoleńsk dla nich to pryszcz, jeszcze może dodać oliwy do ognia. Niestety to będzie sprawa nie rozwiązana. Rząd chce, ale Europa nie da...
Zaczynam przygodę.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Europę, a zwłaszcza USA g.. obchodzą prywatne wojenki watażków wewnątrz takiego kraiku jak Polska. I tak nikomu nie podskoczymy, bo nie mamy czym. Ani przemysłu (własnego - bośmy go rozdali, albo rozp..), ani liczącej się siły militarnej, więc mają nas na pasku. To NAM znów się wydaje, jak wielekroć w historii, żeśmy "naród wybrany", "przedmurze", bo łatwo podpuszczeni, nie zważając na straty zrobiliśmy za innych co trzeba. Vide - wieloletni odpór Osmanom, w tym Wiedeń, pierwszy Hitlerowi, czy wreszcie pokazanie innym, że zwianie wujaszkowi Józiowi jest możliwe. Przez co (według NAS) inni powinni nas na rękach nosić!elofura pisze:A mi się wydaje że nikt z zachodu nie dopuści, żeby Polska drążyła temat smoleńska, gdyż było by to destabilizacja całej europy.
A tu - ZONK. Świat ma nas w... bo z kieszenią u nas lichutko, w dodatku sami swoje rodowe srebra oddaliśmy na tacy. Bo znów jak drzewiej, wystarczy Polaka po pleckach poklepać, nadąć mu balon pochlebstwami jakiż to jest "dzielny, odważny, i niezbędny", a już cały "happy" skoczy do gardła komu potrzeba...
Smutne to i bolesne, ale dlaczego tak jest?
BO SIĘ NAWZAJEM NIE SZANUJEMY ! MY SAMI.... "tu "Prawdziwi Polacy", a Wy tam gdzie stało ZOMO"... "bo myślicie inaczej niż MY.."
Więc nikt obcy nas a' priori szanować nie będzie... Dopóki nie zmądrzejemy.
Ot, cała prawda. Kropka.
Ostatnio zmieniony 21 sty 2016, 19:25 przez RomanJ4, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
Miało być o czym innym, ale to, co zacytowałem przeraziło mnie troszkę - jakby potwierdziło obiegowe opinie (wygłaszane przez ludzi skrajnie nieodpowiedzialnych oczywiście), że ci na nowym kontynencie mają swego rodzaju zapaść i chcą z niej wyjść a następnie nakręcić się poprzez wywołanie rozpierduchy na starym kontynencie.elofura pisze:(...)Europa dużo mówi a mało działa. ...