jaką wypalarkę kupić????

Dyskusje na temat przecinarek plazmowych i gazowych sterowanych numerycznie.

aepcnc
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 10
Posty: 38
Rejestracja: 16 maja 2011, 09:20
Lokalizacja: Świebodzice
Kontakt:

#151

Post napisał: aepcnc » 14 lut 2013, 11:08

Witam użytkowników,
kupę czasu mnie tu nie było, ale widzę że coś się dzieje w temacie:
MateuszW pisze:W sobotę mija rok jak u nas stoi maszyna Ajana. szkoda ze to nie polska produkcja bo bym tą maszynę zachwalał pod niebiosy. Gdy szukałem przecinarki stawiałem na rodzime produkcje niestety w rzeczywistości okazało się że sa tylko po połowie Polskie, no i cena... w ogóle nie adekwatna do wyposażenia. Osobiście praca na Ajanie jest bardzo przyjemna jak ktoś jest zainteresowany kupnem to zapraszam na rozmowę do siebie. Na pewno przyda się parę wskazówek. Pozdrawiam
Panie Mateuszu, dziękuję za rzetelną opinię.

[ Dodano: 2013-02-14, 11:09 ]
pandabera pisze:
MateuszW pisze:W sobotę mija rok jak u nas stoi maszyna Ajana. szkoda ze to nie polska produkcja bo bym tą maszynę zachwalał pod niebiosy. Gdy szukałem przecinarki stawiałem na rodzime produkcje niestety w rzeczywistości okazało się że sa tylko po połowie Polskie, no i cena... w ogóle nie adekwatna do wyposażenia. Osobiście praca na Ajanie jest bardzo przyjemna jak ktoś jest zainteresowany kupnem to zapraszam na rozmowę do siebie. Na pewno przyda się parę wskazówek. Pozdrawiam
to masz szczęście bo znam firmę w której stoją Vanad i Ajan - ten drugi stał z powodu ciągłych awarii.


Radzę się zapoznać z stanem faktycznym zanim wypowiadasz się w taki sposób (znam taki przypadek.......... / ale nie pamiętam gdzie to było)
Poza tym co to za argument , ja znam firmę w której stoi ................ , co raz bardziej mnie zadziwiasz (nie jest komplement)

[ Dodano: 2013-02-14, 11:14 ]
MateuszW pisze:Czyżby to była firma Akpil?;)
Prawdopodobnie tak, rzeczywiście było kilka problemów podczas wdrażania maszyny do produkcji tego klienta, niektóre wywodziły się z naszej produkcji a niektóre zaś z specyficznej sieci klienta. Niemniej jednak maszyna ta po 3 tygodniach (od początku instalacji) pracował już pełną parą, i tak jest do dziś.

Dziś (po rocznym użytkowaniu ) klient jest bardzo zadowolony.
W razie zainteresowania maszyną zapraszam na PW , mogę śmiało podać nr. tel do Dyr. Produkcji w firmie Akpil.

P.S. Klient ma porównanie naszej maszyny do Vanada (a nawet dwóch) oraz Zinsera (nie wszystko złoto co świeci)



Tagi:


pandabera
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 13
Posty: 191
Rejestracja: 03 cze 2007, 18:56
Lokalizacja: z Polski

#152

Post napisał: pandabera » 14 lut 2013, 17:48

Być może była to firma akpil nie twierdzę, że nie. jak pisałem było to już jakiś czas temu. Jeśli maszyna pracuje to gratulacje i życzę więcej zadowolonych klientów. Ludzie psioczyli nawet na mesera.
nic na siłe


glosu
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 11
Rejestracja: 25 lut 2013, 22:13
Lokalizacja: Zabrze

#153

Post napisał: glosu » 25 lut 2013, 22:41

aepcnc

hehe jakis ziomek z ajan'a :)

Paweł z Huty Zabrze sie klania. Kiedy nas odwiedzicie? jak tam wypad do turcji ;p
ps. maszynke rozlozylem na czesci pierwsze :D

pozdro


aepcnc
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 10
Posty: 38
Rejestracja: 16 maja 2011, 09:20
Lokalizacja: Świebodzice
Kontakt:

#154

Post napisał: aepcnc » 13 mar 2013, 15:41

w piątek :cry:


glosu
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 11
Rejestracja: 25 lut 2013, 22:13
Lokalizacja: Zabrze

#155

Post napisał: glosu » 03 kwie 2013, 20:17

elo aepcnc

jak tam ajan plazma juz fazuje? gazowy palnik juz sie wpala i przepala? kiedy wracacie z Turcji na Hute :)

Czekam na was i na "upgrady" :twisted:

Pozdro

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 13
Posty: 6781
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

#156

Post napisał: bartuss1 » 03 kwie 2013, 20:50

dajcie spokoj z tym ajanem, jeszcze ani razu nie dostałem prostej krawędzi w blaszce 12mm czarnej stali, to fazuje samoczynnie, chociaz mi zalezy na prostej krawędzi :P


aepcnc
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 10
Posty: 38
Rejestracja: 16 maja 2011, 09:20
Lokalizacja: Świebodzice
Kontakt:

#157

Post napisał: aepcnc » 22 kwie 2013, 12:40

@bartuss1, czy zastanowiłeś się może nad tym że wynik cięcia twoich detali uzależniony jest od wielu czynników ?
Mówimy tu o:
- operator
- zużycie części
- jakość gazów technicznych
- jakość materiału
- ustawienie maszyny
itp?
Chętnie zademonstruję jakość cięcia naszej maszyny na imprezie targowej (ITM) bądź u klienta (po zagwarantowaniu jej odpowiednich warunków pracy).

Awatar użytkownika

bartuss1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 13
Posty: 6781
Rejestracja: 05 kwie 2006, 17:37
Lokalizacja: Kędzierzyn - Koźle
Kontakt:

#158

Post napisał: bartuss1 » 22 kwie 2013, 14:31

ja tylko zlecam detale i chyba zmienie podwykonawce, albo swoja plazme skoncze, ale poki co nie mam na to czasu


glosu
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 3
Posty: 11
Rejestracja: 25 lut 2013, 22:13
Lokalizacja: Zabrze

#159

Post napisał: glosu » 22 kwie 2013, 22:15

aepcnc pisze:@bartuss1, czy zastanowiłeś się może nad tym że wynik cięcia twoich detali uzależniony jest od wielu czynników ?
Mówimy tu o:
- operator
- zużycie części
- jakość gazów technicznych
- jakość materiału
- ustawienie maszyny
itp?
Chętnie zademonstruję jakość cięcia naszej maszyny na imprezie targowej (ITM) bądź u klienta (po zagwarantowaniu jej odpowiednich warunków pracy).
:lol: :lol: :lol:

do tego "itp" to mozna dopisac

- rzad tuska
- kurs dolara
- blogoslawienstwo papieza
- ilosci dziur w polskich drogach

ps chetnie pojade i sprawdze czy pali jak nalezy moze jakies bledy znajde :twisted:


kris1975
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 15 mar 2014, 12:01
Lokalizacja: białogard

#160

Post napisał: kris1975 » 15 mar 2014, 12:06

witam. jestem nowy na forum i mam tylko jedno pytanie na temat przecinarek cnc z firmy REMTER z kętrzyna

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Przecinarka Plazmowa CNC, Gazowa”