Jak ustawić korekcję geometrii w PIKO?

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu PikoCNC

Autor tematu
hurtownik144
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 27
Rejestracja: 22 sie 2010, 10:49
Lokalizacja: Wrocław

Jak ustawić korekcję geometrii w PIKO?

#1

Post napisał: hurtownik144 » 21 lis 2016, 20:05

Witam,

Ostatnio coś mnie podkusiło by sprawdzić kątomierzem kąt i ku mojemu zdumieniu lekko ucieka ok 15 minut. Nie bardzo rozumiem jak miał bym to skorygować w opcji korekcji geometrii co mam tam podstawić?



Tagi:


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1534
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

#2

Post napisał: RobWan » 21 lis 2016, 22:03

hurtownik144 pisze: 15 minut
:shock:
4,363

Robert


Autor tematu
hurtownik144
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 2
Posty: 27
Rejestracja: 22 sie 2010, 10:49
Lokalizacja: Wrocław

#3

Post napisał: hurtownik144 » 22 lis 2016, 01:02

RobWan, Super tylko skąd to zdziwienie? Jak to policzyć? lub co trzeba wiedzieć by otrzymać wynik?


RobWan
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 2
Posty: 1534
Rejestracja: 17 paź 2004, 20:49
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

#4

Post napisał: RobWan » 22 lis 2016, 07:25

Zdziwienie co do wielkości.
Nic nie liczyłem. Narysowałem metrową kreską pod kątem ćwierć stopnia i zmierzyłem.

Robert

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „PikoCNC”