Jak otwozryć pliki stl


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#11

Post napisał: dance1 » 26 lip 2014, 15:02

dlatego też pytałem jak ten plik był sprawdzany, prawdę pisząc sprawdzi się dopiero jak się go w programie otworzy.

kubus838 podeślij ten plik sprawdzę jeszcze dziś, zapomniałem że lap z pracy w bagażniku leży. :wink:


I don't like principles, I prefer prejudices

Tagi:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 7056
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

#12

Post napisał: WZÓR » 26 lip 2014, 15:08

kubus838 pisze:Ja ten plik - czyli bryłe stworzyłem w innym programie i ją zapisałem jako stl. ...
.... to zapisz jako IGS

Mariusz.


Autor tematu
kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9
Posty: 2344
Rejestracja: 06 lip 2009, 14:52
Lokalizacja: Mszczonów

#13

Post napisał: kubus838 » 26 lip 2014, 15:29

Panowie mnie chodzi jak mam zapisać ten element aby edgecam go otworzył.

Kolega WZÓR podał informacje. To teraz mam pytanie jaką wybrać opcje eksportu bo oto mnie program zapytał. Jak wybrałem Edgecam to dostałem nastepny kominikat "Tryb eksportu IGES "Edgecam" nie wspiera siatek wieloboków. Nie wyeksportowano 6 siatek" wieloboków". Czyli to samo co było. I co dalej zrobic?

robert


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#14

Post napisał: dance1 » 26 lip 2014, 15:40

to co EC otwiera:
Załączniki
ecam.jpg
ecam.jpg (30.17 KiB) Przejrzano 608 razy
I don't like principles, I prefer prejudices


Autor tematu
kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9
Posty: 2344
Rejestracja: 06 lip 2009, 14:52
Lokalizacja: Mszczonów

#15

Post napisał: kubus838 » 26 lip 2014, 16:36

Dzięki kolego dance1 teraz przynajmniej mam spis jakie pliki otwiera edgecam. Ale nie moge zapisać elementu stworzonego z siatek nawet w igs. Czy to może być problem?

robert


dance1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 4
Posty: 3083
Rejestracja: 11 mar 2007, 22:42
Lokalizacja: G-G

#16

Post napisał: dance1 » 26 lip 2014, 18:33

bardzo często mieliśmy problemy z igesami, niewiele także wiem o tym standardzie , nie mam pojęcia jak się rozwija/ł jakie wsparcie ma. Tu może kolega WZÓR więcej podpowie jak poleca.
Wyślij mi jakiś plik stl wygenerowany z Rhino i sprawdzimy czy te programy dogadać się "potrafią".
I don't like principles, I prefer prejudices


Autor tematu
kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9
Posty: 2344
Rejestracja: 06 lip 2009, 14:52
Lokalizacja: Mszczonów

#17

Post napisał: kubus838 » 26 lip 2014, 19:35

Już Ci wyslałem na pw. Napisz co wyszło.

robert


pinkizary
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 5
Rejestracja: 31 lip 2014, 13:21
Lokalizacja: UK

#18

Post napisał: pinkizary » 31 lip 2014, 13:27

Witam wszystkich
Jak mozesz to przeslij mi ten plik a ja poproboje mam wszystkie omawiane programy na komputerach plus Solidworks. Napewno da sie cos zdzialac.


Autor tematu
kubus838
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 9
Posty: 2344
Rejestracja: 06 lip 2009, 14:52
Lokalizacja: Mszczonów

#19

Post napisał: kubus838 » 31 lip 2014, 14:27

pinkizary pisze:Witam wszystkich
Jak mozesz to przeslij mi ten plik a ja poproboje mam wszystkie omawiane programy na komputerach plus Solidworks. Napewno da sie cos zdzialac.
Witam
Dzieki ale sprawa została już załatwiona. Kolega Dance1 dostał punkcik.

robert


jacobson
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 27 sie 2016, 11:57
Lokalizacja: Skawina

#20

Post napisał: jacobson » 27 sie 2016, 12:03

Witam, wiem Panowie ze to sprawa z przed 2 lat ale może jeszcze sobie ktoś przypomni jak kolega wyżej wypuścić chce pliki z rhino do solida na stp i wyskakuje bląd "Tryb eksportu stp nie wspiera siatek wieloboków. Nie wyeksportowano 1 siatek" wieloboków" jak sobie z tym poradziliście kolega kubus838 i Dance1 dali rade może pomożecie?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „EdgeCAM”