Inventor - Jak nałożyć profile na istniejący szkic


Autor tematu
poStaremu
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 27
Rejestracja: 30 sty 2017, 15:04
Lokalizacja: Lubin

Inventor - Jak nałożyć profile na istniejący szkic

#1

Post napisał: poStaremu » 14 maja 2019, 18:35

Cześć. Tak jak w temacie, niby prosta sprawa ale nie potrafię tego zrobić. Przykładowo chce stworzyć ramkę 3000x1000 i później do szkicu dodać profile, czy powinienem najpierw stworzyć szkic w część.standard.ipt i później powstały szkic otworzyć w konstrukcja spawana.iam?
Bo jeśli od razu wybiorę zespół > konstrukcja spawana.iam to nie mogę tam stworzyć szkicu, nie wiem dlaczego ale podsyłam screena.
Obrazek




atlc
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 765
Rejestracja: 28 lip 2010, 18:37
Lokalizacja: Warszawa

Re: Inventor - Jak nałożyć profile na istniejący szkic

#2

Post napisał: atlc » 14 maja 2019, 19:04

Pytałeś już o to w temacie o fusion i Ci odpowiedziałem jak trzeba to zrobić.


Autor tematu
poStaremu
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 27
Rejestracja: 30 sty 2017, 15:04
Lokalizacja: Lubin

Re: Inventor - Jak nałożyć profile na istniejący szkic

#3

Post napisał: poStaremu » 14 maja 2019, 20:18

Nie widziałem Twojej odpowiedzi, dzięki.

Dodane 20 minuty 9 sekundy:
Żeby nie zakładać nowego tematu to zapytam tutaj. Wymiar 1500 Jest od osi do osi a ja chciałbym, żeby był od początku ceownika do końca ceownika, czy muszę edytować szkic i pomniejszyć go czy jest jakaś inna alternatywa?

Dodane 34 sekundy:
Obrazek


Tomasz_K
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 285
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:58
Lokalizacja: ok. Rybnika

Re: Inventor - Jak nałożyć profile na istniejący szkic

#4

Post napisał: Tomasz_K » 14 maja 2019, 21:03

Nie, nie musisz.
W kreatorze jako punkt wstawiania profilu początkowego nie wskazujesz środek a punkt z boku.

Pozdrawiam
Tomasz


atlc
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 2
Posty: 765
Rejestracja: 28 lip 2010, 18:37
Lokalizacja: Warszawa

Re: Inventor - Jak nałożyć profile na istniejący szkic

#5

Post napisał: atlc » 14 maja 2019, 21:16

Obrazek

Nie oglądasz sobie tutoriali na Youtubie? Generator ram jest ładnie zaprezentowany przez Przemka Sokołowskiego.


Autor tematu
poStaremu
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 3
Posty: 27
Rejestracja: 30 sty 2017, 15:04
Lokalizacja: Lubin

Re: Inventor - Jak nałożyć profile na istniejący szkic

#6

Post napisał: poStaremu » 14 maja 2019, 21:31

Właśnie miałem pisać, że ogarnąłem. Kupiłem książkę kurs podstawowy Fabiana Stasika ale średnio mi podchodzi.


Tomasz_K
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 2
Posty: 285
Rejestracja: 25 kwie 2012, 15:58
Lokalizacja: ok. Rybnika

Re: Inventor - Jak nałożyć profile na istniejący szkic

#7

Post napisał: Tomasz_K » 15 maja 2019, 15:31

Obejrzałem chyba wszystkie filmy Przemka Sokołowskiego z ostatnich 7 lat.
Polecam. Inventor nie jest trudny.

Pozdrawiam
Tomasz

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”