Imak szybkowymienny tuxcnc
-
pioterek
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 1
Re: Imak szybkowymienny tuxcnc
Witam,
Co do projektu, to jeśli kostka ma się dać zamocować w dowolnych konfiguracjach to powinna być mocowana na trzech jednakowych kołkach rozstawionych w jednakowych odległościach - dobrze myślę?
Wydaje mi się, że te programy to są dla mnie za trudne do instalacji i jakieś stare, tak?, ja stosuję Inkscape do 2D, oraz Wings3D do obiektów przestrzennych, jeśli chce kolega na ten temat powymieniać projekty to nie ma sprawy, ale jedynie w tych formatach. Dodaję plik zapisany pierwszym programem na który to przerobiłem załączony plik quick_holder.dxf. Dodałem u dołu rysunek przestrzenny którego nijak nie mogłem zaimportować do Wings`a, a więc jeśli może kolega wygenerować swój plik przestrzenny w którymś ze zjadliwych formatów to proszę, formaty są pokazane na czarnym tle w prawym górnym rogu
Co do projektu, to jeśli kostka ma się dać zamocować w dowolnych konfiguracjach to powinna być mocowana na trzech jednakowych kołkach rozstawionych w jednakowych odległościach - dobrze myślę?
- Załączniki
-
- TUX_holder.zip
- plik
- (43.03 KiB) Pobrany 112 razy
-
piromarek
- ELITA FORUM (min. 1000)

- Posty w temacie: 1
Re: Imak szybkowymienny tuxcnc
Jak dla mnie musi być mocniej kleszczone w górę i dodałbym pasowany kołek "D" jako drugą prowadnicę po "B".
Mimośród powinien tylko unieruchamiać, nie może być oporem mocowania. Drgania skrawania nie będą tego luzować / przesuwać ?
Mimośród powinien tylko unieruchamiać, nie może być oporem mocowania. Drgania skrawania nie będą tego luzować / przesuwać ?