hmmm zamiana siatki ???


Autor tematu
eRMD
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Posty w temacie: 5
Posty: 27
Rejestracja: 29 cze 2008, 12:51
Lokalizacja: PL FR

hmmm zamiana siatki ???

#1

Post napisał: eRMD » 22 mar 2009, 20:20

Witam potrzebuje pomocy. Mam taki rysuneczek jak w linku

http://www.eupload.pl/public/viewset/2352


jest to spakowany plik (*.dwg) i potrzebuje go przerobić by był pokryty płaszczyznami. Nie wiem jak sie do tego zabrać wiec może ktoś mi podpowie ?



Tagi:

Awatar użytkownika

Łuki31
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 280
Rejestracja: 27 lip 2007, 23:05
Lokalizacja: Okolice

#2

Post napisał: Łuki31 » 22 mar 2009, 20:55

Witam czy chodziło Ci o coś takiego???????
Obrazek
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
W domu przeważnie po 22..... :) ..... wtedy pomagam .... :)


Autor tematu
eRMD
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Posty w temacie: 5
Posty: 27
Rejestracja: 29 cze 2008, 12:51
Lokalizacja: PL FR

#3

Post napisał: eRMD » 22 mar 2009, 21:05

zdaje sie ze tak, chodzi mi by była to bryła 3D a nie siatka, da sie to zapisać jako IGES ?? jest do tego jakąś opcja dodania płaszczyzn w AutoCad??

Awatar użytkownika

Łuki31
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 280
Rejestracja: 27 lip 2007, 23:05
Lokalizacja: Okolice

#4

Post napisał: Łuki31 » 22 mar 2009, 21:26

To jest w AutoCadzie nie mam teraz zainstalowanego ani SolidEgda ani Mastercama ,będę miał jutro jak znajdę gdzieś płyty .To zapiszę i podeślę
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
W domu przeważnie po 22..... :) ..... wtedy pomagam .... :)


Autor tematu
eRMD
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Posty w temacie: 5
Posty: 27
Rejestracja: 29 cze 2008, 12:51
Lokalizacja: PL FR

#5

Post napisał: eRMD » 22 mar 2009, 21:31

cierpliwie czekam eRMD@op.pl pozdrawiam i oczywiscie bedzie "pomógł"

Awatar użytkownika

Łuki31
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 280
Rejestracja: 27 lip 2007, 23:05
Lokalizacja: Okolice

#6

Post napisał: Łuki31 » 22 mar 2009, 22:59

Poszło zobacz czy o to chodziło .Jak nie to będziemy kombinować dalej :mrgreen:
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
W domu przeważnie po 22..... :) ..... wtedy pomagam .... :)


Autor tematu
eRMD
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Posty w temacie: 5
Posty: 27
Rejestracja: 29 cze 2008, 12:51
Lokalizacja: PL FR

#7

Post napisał: eRMD » 23 mar 2009, 12:34

dzięki kolego ale nie działa, Solid tego nie może odczytać - wiesza sie przy czytaniu - wersja studencka 2008 choć to pewnie bez znaczenia. Mastercam głupieje niby czyta ale nic nie widać zero lini, Inventor to samo czysto. Może to w czymś innym zapisać (jakiś inny format pod te programy - oby w jednym zaskoczyło to juz dalej sobie może poradzę. Gdzieś kiedyś zapisywałem IGESa w opcjach zmieniałem jako NURBS? i pomagało w czytaniu plików. Czekam dalej na pomoc.


mdg
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 699
Rejestracja: 16 gru 2008, 09:16
Lokalizacja: Dzierżoniów

#8

Post napisał: mdg » 23 mar 2009, 12:45

do Łuki 31

Spróbuj zapisać w "parasolid" - rozszerzenie -.x_t . Solid powinien to odczytać.
Pozdrawiam

Grzesiek
Samozwańczy programista CNC

Awatar użytkownika

Łuki31
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 4
Posty: 280
Rejestracja: 27 lip 2007, 23:05
Lokalizacja: Okolice

#9

Post napisał: Łuki31 » 23 mar 2009, 18:03

No niestety kolego chyba Ci nie pomogę próbuję zapisać jako parasolid ale wyświetla mi Bieżąca część nie zawiera żadnych brył a Solid nie widzi w ogóle DWG czy DXF .
Może ktoś inny da radę :oops: albo pomoże
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
W domu przeważnie po 22..... :) ..... wtedy pomagam .... :)


Autor tematu
eRMD
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)
Posty w temacie: 5
Posty: 27
Rejestracja: 29 cze 2008, 12:51
Lokalizacja: PL FR

#10

Post napisał: eRMD » 23 mar 2009, 21:11

szkoda szkoda, historii pliku nie znam wiec tez nie mogę powiedzieć kto i jak go przerabiał ze teraz takie cyrki sie dzieją, temat dalej otwarty może ktoś sie z tym upora i cos zaradzi.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Autodesk Software (Autocad, Inventor etc) ”