Dzień dobry,
mam problem z HH Pilot 4290. Po wstawieniu dysku z kopią zapasową, tokarka działa poprawnie we wszystkich "zakładkach" (turn plus, dom plus, sterowanie ręczne) Ale po przejściu i próbie wgrania programu w automat wystawia bledy:
Okno informacyjne: DINKANAL: 13,18,6,1
Opis: Błąd systemowy: 13,18,6,1
Po czym deaktywuje opcje wprowadzenia programu...
W internetach wykopałem, że są to błędy sieciowe(?) sieciowe (why) sieciowe.
Czy ktoś może poradzić co ustawić, żeby znów ruszyła?
Dzieki za poświęcony czas! Pozdrawiam.
Heidenhain Pilot 4290
Błędy w trybie automatycznym
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: Heidenhain Pilot 4290
Ostrzeżenie przed niebezpieczeństwem, tak...
Nowy windows, instalki modułów i ustawianie czyściocha na nowo, gdyby tylko odpowiedni dział zadbał o kopie. TAK, mniej by było stresu ale zastosują odpowiednie czary mary i boom - luz.
Pamiętajcie, KOPIA, KOPIA, KOPIA - czas na odzyskiwanie kosztuje więcej niż 2/3 godziny przestoju do klonowania. Zrozumiecie dopiero jak się stanie. Kopia minimalnie raz w roku!
Dużo zrobił (dopiero drugi) odpowiedni serwis, co nie gubi jedynej kopii, którą miał zrobić
(: mam namiary (priv) na dwa, wybierajcie - zacznijmy grę.
Nowy windows, instalki modułów i ustawianie czyściocha na nowo, gdyby tylko odpowiedni dział zadbał o kopie. TAK, mniej by było stresu ale zastosują odpowiednie czary mary i boom - luz.
Pamiętajcie, KOPIA, KOPIA, KOPIA - czas na odzyskiwanie kosztuje więcej niż 2/3 godziny przestoju do klonowania. Zrozumiecie dopiero jak się stanie. Kopia minimalnie raz w roku!
Dużo zrobił (dopiero drugi) odpowiedni serwis, co nie gubi jedynej kopii, którą miał zrobić