Do rzeczy: Projektuję pierwsze meble, w Corelu mam wyrysowane wszystkie elementy wraz z otworami, nawiertami itd.
Zakupiłem wtyczkę plotcalc do nestingu w nadziei, że może w końcu uda się zrobić porządny nesting. Niestety wtyczka nie rozpoznaje otworów w elementach i rozbija je na drobne. Próbuję zgrupować elementy bo wtedy nesting wychodzi ładnie i tu pojawia się problem.
Przed zgrupowaniem każdy typ ścieżki jest opisany jako osobna warstwa jak na zdjęciu nr. 1. Po zgrupowaniu i rozgrupowaniu wszystkie ścieżki Corel przypisuje automatycznie do jednej warstwy (zdjęcie 2) co uniemożliwia mi dalsze ustawienie ścieżek narzędzia w programie vCarve, program widzi elementy jako jedną dużą ścieżkę.

Pytanie nr. 1 - Czy da się w Corelu w jakikolwiek sposób zgrupować wszystkie warstwy elementu i rozgrupować tak, by wróciły do pierwotnego ułożenia?
Pytanie nr. 2 - Jeśli nie, to czy może jest jakiś inny sposób?
Pytanie nr. 3 - Zapewne to, co próbuję zrobić da się wykonać w dużo prostszy i przyjemniejszy sposób - czy może ktoś polecić program typowo do nestingu wraz z jakiegoś rodzaju biblioteką importowanych lub tworzonych wewnątrz programu elementów? Swojego czasu bawiłem się programem MaxCut i ma on dokładnie to, czego oczekuję jednak jest to typowo program do pił panelowych.
Jeśli te pytania już gdzieś padły to przepraszam, starałem się poszukać odpowiedzi jednak mimo przeczytania wielu wątków nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na pytania, które mnie nurtują.
Z góry dziękuję