witam,
mam problem z grafika, ze nie bardzo wiem jak to rysowac,wiec czy ktos moglby jak to narysowac to i to?
bardzo proszę o pomoc
z gory dziekuje
Grafika Inżynierska
Przekroje
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Re: Grafika Inżynierska
Ktoś od tworzenia tych zadań powinien dostać pochwałę, za komplikowanie zadania samym opisem.
Zadanie jest za łatwe by je robić za Ciebie. Poczytaj o przekrojach/kładach. Weź coś narysuj i tu wrzuć a my wtedy pomożemy.
rysunek-techniczny-metoda-eu-i-amerykanska-t103502.html
rzutowanie-t103177.html
Jest jeszcze więcej tego tutaj, tylko wystarczy przejrzeć kilka wątków.
Zadanie jest za łatwe by je robić za Ciebie. Poczytaj o przekrojach/kładach. Weź coś narysuj i tu wrzuć a my wtedy pomożemy.
rysunek-techniczny-metoda-eu-i-amerykanska-t103502.html
rzutowanie-t103177.html
Jest jeszcze więcej tego tutaj, tylko wystarczy przejrzeć kilka wątków.
-
- Znawca tematu (min. 80)
Trzeba przyznać, że opis jest taki że musiałem kilkukrotnie go przeczytać aby go zrozumieć chociaż mam wątpliwości czy na pewno mi się to udało. Z opisu wynika, że trzeba sobie dobrać wszędzie płaszczyznę przekroju.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Ale ze mnie geniusz, bo jakoś od razu zrozumiałem bardzo konkretne polecenia, zawarte w opisie. A poważnie, zadanie jest banalne, na poziomie technikum, wszystko jest konkretnie opisane, co ma zrobić student.
No chyba, że studentowi kład kojarzy się tak, jak temu szeregowcowi z dowcipu, któremu wszystko z jednym się kojarzy.
Właśnie, co to jest widok, półwidok, przekrój. To trzeba wiedzieć przed zrobieniem zdjęcia arkuszowi z zadaniem.
No chyba, że studentowi kład kojarzy się tak, jak temu szeregowcowi z dowcipu, któremu wszystko z jednym się kojarzy.
Właśnie, co to jest widok, półwidok, przekrój. To trzeba wiedzieć przed zrobieniem zdjęcia arkuszowi z zadaniem.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
W Zad.1 masz wszystkie linie narysowane - zamień kreskowane na ciągłe, niepotrzebne kreskowane usuń. Pokreskuj przekrój i gotowe.
Zad.2 Tu też masz 90% gotowe - żeby widok główny zamienić na przekrój usuń pewne linie ciągłe i oznaczenie spłaszczenia powierzchni, kreskowe zamień na ciągłe, zakreskuj i gotowe. Kład - raz poczytasz lub zobaczysz w podręczniku od razu będzie wiadomo jak narysować.
Zad.2 Tu też masz 90% gotowe - żeby widok główny zamienić na przekrój usuń pewne linie ciągłe i oznaczenie spłaszczenia powierzchni, kreskowe zamień na ciągłe, zakreskuj i gotowe. Kład - raz poczytasz lub zobaczysz w podręczniku od razu będzie wiadomo jak narysować.