gilotyna cnc adiramatic 2087

Prasy, gilotyny, krawędziówki, tłoczniki i wykrojniki, etc...

Autor tematu
wojtek68
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 14 lut 2017, 20:27
Lokalizacja: malbork

gilotyna cnc adiramatic 2087

#1

Post napisał: wojtek68 » 14 lut 2017, 20:40

witam serdecznie.jestem tu nowy i nie wiem czy w dobrym miejscu wstawiam temat.
prauje za granica na gilotynie adira ze sterowaniem adiramatic 2087.ostatnio cos sie pokickalo i zderzak dojezdza do praktycznie zera a na wyswietlaczu pokazuje 88.9mm .nie wiem jak to naprawic aby mozna ciac tak jak wczesniej.mam instrukcje ale wsio jest po angielsku.moze ktos pomoze jak ja ustawic albo zresetowac jesli jest cos takiego jak reset. do tej pory ciecie robilem wpisujac tylko wymiar i start, a teraz musze do tego 88.9mm dodac wymiar i jakos tnie ale jak szef to zobaczy..to sami wiecie..jesli ktos pracowal lub pracuje na takim czyms to prosze o pomoc.


wojtek68

Tagi:

Awatar użytkownika

ONATOS
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1
Posty: 600
Rejestracja: 07 kwie 2008, 21:41
Lokalizacja: Bedzin

#2

Post napisał: ONATOS » 14 lut 2017, 21:00

wojtek68 pisze:ale jak szef to zobaczy..to sami wiecie..


.. co to za szef ? dyktator ?. Niech szef wezwie serwis i usuną usterkę.
Każda maszyna kiedyś sie spieprzy i to ma powód do życia w strachu przed szefem ? ..chore ..

Awatar użytkownika

adam Fx
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 5298
Rejestracja: 04 lip 2004, 16:03
Lokalizacja: Gliwice

#3

Post napisał: adam Fx » 14 lut 2017, 23:12

Enkoder, paski kranc.bazujaca jesli taka jest.
Zgłoś szefowi awarie bo chyba sam nie bardzo wiesz jak to naprawić i jak zaczniesz grzebać to wtedy faktycznie szef może mieć pretęsie że pchasz ręce gdzie nie trzeba.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk) :?
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos


lahimb
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 1
Posty: 17
Rejestracja: 17 maja 2014, 18:03
Lokalizacja: Wadowice

#4

Post napisał: lahimb » 29 wrz 2017, 21:08

gilotyna najprawdopodobniej niema krańcówki bazującej jedynie limitowe zderzak zgubił pozycje to się zdarza trzeba ustawić od metra albo suwmiarki i w ustawieniach systemu wpisać z ręki wartość rzeczywistą , pogrzeb trochę po systemie i poszukaj tych ustawień albo porać się kogoś bardziej doświadczonego na zakładzie

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka plastyczna”