Gdzie dostanę blachę aluminiową 7075 T6

Problemy i ich rozwiązania przy obróbce metalu ręcznej jak i za pomocą CNC

Aluminiowy
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 3
Posty: 42
Rejestracja: 27 lut 2008, 15:26
Lokalizacja: Trójmiasto
Kontakt:

#11

Post napisał: Aluminiowy » 24 lip 2011, 11:35

pltmaxnc pisze:Tutaj dotną i wyślą
http://www.kafra.pl/start.html
O , Kafra jest OK. Ciekawe jak z grubością 6 mm będzie ?



Tagi:


jaroslaw33
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 5
Rejestracja: 14 lip 2011, 12:16
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

#12

Post napisał: jaroslaw33 » 01 sie 2011, 14:36

Aluminiowy pisze:
pltmaxnc pisze:Tutaj dotną i wyślą
http://www.kafra.pl/start.html
O , Kafra jest OK. Ciekawe jak z grubością 6 mm będzie ?
Mogę zaoferować 6 mm w 7075, a czkolwiek rzeczywiście ten gatunek to głównie od 10 mm w góre.


aluminiumman
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 1
Rejestracja: 25 paź 2011, 15:20
Lokalizacja: Śląsk

#13

Post napisał: aluminiumman » 25 paź 2011, 15:46

Spróbuj jeśli jeszcze nie kupiłeś

www.alinox.pl

Mają praktycznie wszystko co związane z aluminium, wycinają na mniejsze formatki na miejscu.

Awatar użytkownika

Krako
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 790
Rejestracja: 27 lut 2012, 05:14
Lokalizacja: Kraków

#14

Post napisał: Krako » 15 mar 2013, 12:40

Jak by ktoś potrzebował Alu 7075 t651 to maja w Avanti.
Nawet 5mm blache :) Trzeba poczekać około 1,5 tyg.
Jeśli się mylę, to przytocz argumenty, pokaż swoją wiedzę i naucz mnie czegoś ;)
Pomogłem? Kliknij pomógł.

Moje maszynki

Awatar użytkownika

maz
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 892
Rejestracja: 20 cze 2007, 22:55
Lokalizacja: Blachownia
Kontakt:

#15

Post napisał: maz » 15 mar 2013, 17:56

uzywam dokladniue takiego stopu i tej grubosci. od 5 lat.
Dostepne jest w wielu miejscach i tna na wymiar. koszt ok 35 zl/kg
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale :-)
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe ;-)

Awatar użytkownika

Krako
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 790
Rejestracja: 27 lut 2012, 05:14
Lokalizacja: Kraków

#16

Post napisał: Krako » 15 mar 2013, 18:27

maz, 35 brutto :)??

I tak przy okazji miło jak byście zaczęli odpisywać na mejle... :)
Jeśli się mylę, to przytocz argumenty, pokaż swoją wiedzę i naucz mnie czegoś ;)
Pomogłem? Kliknij pomógł.

Moje maszynki

Awatar użytkownika

maz
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 892
Rejestracja: 20 cze 2007, 22:55
Lokalizacja: Blachownia
Kontakt:

#17

Post napisał: maz » 15 mar 2013, 19:14

brutto.
da sie taniej kupic, ale trzeba poszukac ;-)

maili z zapytaniami dostaje kilkanascie-kilkadziesiat dziennie+masa ofert, spamu itp. Czasami ciezko wszystko ogarnac. Prosze sie przypomniec.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale :-)
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe ;-)

Awatar użytkownika

Krako
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 790
Rejestracja: 27 lut 2012, 05:14
Lokalizacja: Kraków

#18

Post napisał: Krako » 15 mar 2013, 19:28

maz,
ja kupiłem za 34,68 brutto , tylko że wziąłem odrobinę 28 kg :)
To może dostane na PW jakiś lepszy kontakt? :)
Jeśli się mylę, to przytocz argumenty, pokaż swoją wiedzę i naucz mnie czegoś ;)
Pomogłem? Kliknij pomógł.

Moje maszynki

Awatar użytkownika

maz
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 3
Posty: 892
Rejestracja: 20 cze 2007, 22:55
Lokalizacja: Blachownia
Kontakt:

#19

Post napisał: maz » 15 mar 2013, 20:08

Kto szuka znajdzie nawet ok 30 zl brutto. ;-D

Nie ma innego kontaktu. Prosze o maila.
W tej chwili sa małe problemy techniczne, bo w tym roku padały mi 3 maszyny, 1 wyleciala calkowicie z pracy, zamowien bardzo duzo, a nie ma gdzie robic i przy kompie jestem sporadycznie. Powoli wszystko wraca do normy, powoli.
Za utrudnienia przepraszam.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale :-)
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe ;-)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Obróbka metali”