Gazy czy Tig ?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Chińskie zaczynają się od 1000zł. Napewno potrzebujesz na 230V bo nie wszyscy klienci mają 400V.
Ja osobiście kupiłem TIGa za niecałe 800 zł. Zmieniłem w nim palnik właśnie bo miał nietypowy i nie było części typu dysze, wkładki prądowe. A TIG nazywa się ZOSIA .
Nie jest to sprzęt z górnej półki napewno ale spawa dobrze i się nie psuje.
Do TIGa jest inne spoiwo bo takie zwykłe jak do spawania gazami poruje spoinę.
Równierz poruje jak będzie źle oczyszczone pod spawanie i to może być udręką dla ciebie przy przeróbkach.
Ja osobiście kupiłem TIGa za niecałe 800 zł. Zmieniłem w nim palnik właśnie bo miał nietypowy i nie było części typu dysze, wkładki prądowe. A TIG nazywa się ZOSIA .
Nie jest to sprzęt z górnej półki napewno ale spawa dobrze i się nie psuje.
Do TIGa jest inne spoiwo bo takie zwykłe jak do spawania gazami poruje spoinę.
Równierz poruje jak będzie źle oczyszczone pod spawanie i to może być udręką dla ciebie przy przeróbkach.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
to nie do końca prawda miałem wkrętarkę 14,4 de walt i 14,4 einchel chłopcy kręcili tym regips 2 ludzi dwie wkrętarki po pół roku de walt wymiękł zaniosłem do serwisu a tam mi powiedzieli że była w niewłaściwych warunkach używana i to jest moja wina więc warunki gwarancyjne nie mają zastosowania a einchel do dziś chodzi no nowe ogniwa mu zapodałem ale żyje ja narazie pracuje w londonie i wszystko robi się elektronarzędziami ale makita to porażka palą się silniki rwią się przekładnie odpadają elemęty uchwytów dla mnie badziew do n potęgi nawet hitachi więcej wytrzyma na dziś niema narzędzia które gwarantuje bezawaryjność no może hilti jeszcze żadne mi nie padło ale czas pokarze
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)