G-kody symulator

Program

Dyskusje dotyczące programowania G-Code

Autor tematu
salvador84
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1
Posty: 6
Rejestracja: 25 lut 2016, 16:55
Lokalizacja: slask

G-kody symulator

#1

Post napisał: salvador84 » 03 wrz 2020, 18:54

Witajcie. Od niedawna pracuje na Haas-ie frezarka 3 osiowa. Niestety stara wersja która symulację graficzna pokazuje jako linie, ciężko z nich odczytać czy gdzieś w G-kodzie nie popełniłem błędu, stąd moje pytanie. Czy jest jakiś darmowy program który czytając G-kody wyświetli przejazdy, bym bez problemów mógł go używać w pracy? Wielkie dzięki pozdrawiam.



Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1
Posty: 6886
Rejestracja: 01 sty 2009, 20:01
Lokalizacja: Oława

Re: G-kody symulator

#2

Post napisał: WZÓR » 07 wrz 2020, 19:22

Darmowego nie znajdziesz.

.... zerknij na to :

https://youtu.be/31-RCB6zZeM

Mariusz.


dlewczuk
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1
Posty: 65
Rejestracja: 11 lut 2015, 12:46
Lokalizacja: Siedlce

Re: G-kody symulator

#3

Post napisał: dlewczuk » 08 wrz 2020, 16:50

Jak na darmowy to ten jest całkiem OK.

https://camotics.org/

Trochę słabszy, ale za to działa w przeglądarce: https://ncviewer.com/

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „G-CODE - programowanie”